Bratislavská mestská časť odmietla pesticídy, je medzi prvými

TA3 TASR
17.6.2019 11:47

Bratislavská mestská časť Rusovce sa zaradila medzi obce so zónami bez pesticídov. Potvrdila to samospráva podpisom zmluvy s občianskym združením Zóny bez pesticídov. Mestská časť o tom informovala na sociálnej sieti.

Bratislavská mestská časť odmietla pesticídy, je medzi prvými
TASR/František Iván (ilustračná foto)

Ochrana životného prostredia, starostlivosť o zeleň, ako aj stratégia nakladania s odpadmi sú podľa starostky Rusoviec Lucie Tulekovej Henčelovej témami, v ktorých sa mestská časť chce aj naďalej angažovať. "Schválením Zón bez pesticídov sme sa stali jednou z prvých obcí na Slovensku, ktoré deklarujú svoj negatívny postoj voči používaniu chemických postrekov," uviedla starostka.

Miestny poslanec Vladimír Mokráň to vníma ako dôležitý krok na ceste k prírode šetrnej "dedine". "Pesticídy sú pre človeka potenciálne karcinogénne a pre biodiverzitu zničujúce. Dúfam, že budeme inšpiráciou aj pre ďalšie mestské časti či obce," podotkol Mokráň. Občianske združenie Zóny bez pesticídov umožňuje obciam a verejnoprávnym zriadeniam zapojiť sa aktívne do procesu znižovania chemických zásahov pri údržbe zelene a komunikácií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok