Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladacie ohnisko pre kempovanie Fire Safe sa ľahko zmestí aj do obálky

Skladacie ohnisko pre kempovanie Fire Safe sa ľahko zmestí aj do obálky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ohniská zanechávajú svoju stopu v prírode, nehovoriac o tom, že sa oheň môže pri troške nepozornosti rozšíriť do okolia a to už býva problém. Spoločnosť Wolf and Grizzly sa preto rozhodla pre ekologicky rozmýšľajúcich táborníkov vytvoriť prenosné skladacie ohnisko, ktoré udrží tlejúce uhlíky pokope.

Skladacie ohnisko nesie jednoduchý názov Fire Safe a je vyrobené z nehrdzavejúcej ocele. Hlavná platforma pre rozloženie ohňa je z plátov prepojených kĺbovým závesom, ktoré vytvárajú vlnitú plochu s rozmermi 29 x 28 centimetrov. Platforma dokonale zapadne do skladacieho podstavca so štyrmi podpernými nohami, ktorý poskytne štyri steny okolo platformy, ktoré chránia pred rozšírením tlejúcich uhlíkov do okolitého prostredia, aby náhodou nevznikol požiar.

 

Skladacie ohnisko Fire Safe.

Strategicky umiestnené štrbiny na konštrukcii skladacieho ohniska sa postarajú o podporu prúdenia vzduchu cez uhlíky. Ohnisko sa dá jednoducho rozložiť po príchode do tábora a vlnitý povrch vnútornej platformy umožní v prípade potreby udržiavať oheň na menších úsekoch. Napríklad ak si používateľ chce opiecť pár klobás, stačí mu rozložiť oheň len v jednom úseku ohniska.Skladacie ohnisko Fire Safe.

 

Keď nastane čas všetko zbaliť a vybrať sa domov, ohnisko Fire Safe, ktorá váži celkovo 1 kilogram, sa dá zložiť do veľmi tenkej prenosnej formy s naukladanými oceľovými plátmi na sebe. Hrúbka po zložení je menšia ako 2,54 centimetra a tak by sa podľa tvorcov mohlo dať ohnisko Fire Safe pohodlne prenášať napríklad aj v obálke. Lepšie však k tomu určite poslúži priložené polyesterové puzdro, ktoré je vybavené malými vreckami pre uloženie príslušenstva, ako je napríklad príbor či iné nástroje.

Skladacie ohnisko Fire Safe je k dispozícii prostredníctvom start-up kampane na portáli Kickstarter za 80 CAD (približne 53 EUR). Spoločnosti Wolf and Grizzly sa už podarilo vyzbierať viac finančných prostriedkov pre rozbehnutie výroby, ako bo počiatočný cieľ a tak by sa prvé kusy pre podporovateľov kampane mohli začať posielať už niekedy v septembri tohto roku.

Skladacie ohnisko Fire Safe.