Do Kiskovej strany pribudne ďalšia posila, skúsený diplomat

TA3 SITA
16.6.2019 15:48

Bývalý veľvyslanec Slovenska pri NATO a súčasný riaditeľ Carnegie Europe Tomáš Valášek vstupuje do strany Andreja Kisku. Informácia sa nachádza na facebookovej stránke propagujúcej Kiskov vstup do straníckej politiky s názvom Je nás viac.

"Diplomati vraj nemajú vstupovať do politiky. Ale niekedy príde čas, keď by ostať bokom bolo chybou. Práve teraz je taký moment. Prebieha zápas o smerovanie našej krajiny," citujú v statuse slová Valáška. Ten svoj vstup odôvodňuje aj tým, že sa mu nedá z boku prizerať na to, ako časť politikov ťahá Slovensko von z EÚ a NATO.

"Chce to vysúkať si rukávy, povedať, v čom chceme aby tieto organizácie fungovali lepšie, vložiť do toho energiu a vieru v talent našich ľudí. EÚ a Aliancia nie sú nejaké nehybné objekty. EÚ a NATO sme aj my. Čo s nimi bude ďalej, záleží aj na nás," pokračoval bývalý veľvyslanec Slovenska pri Severoatlantickej aliancii. Tvrdí, že si nerobí ilúzie o EÚ, NATO ani USA. "Pohybujem sa v nich 25 rokov a zažil som ich v dobrom aj v zlom. Žiadna inštitúcia nie je taká dokonalá, aby sa nedala zlepšiť. Odpoveďou však nie je odmietnutie členstva - toho členstva, ktoré nám prinieslo prosperitu a stabilitu - v mene nejakých nezmyselných mostov na východ," dodal.

Andrej Kiska po ukončení pôsobenia v prezidentskom paláci vstupuje do straníckej politiky. Bližšie kontúry svojej strany by mal predstaviť v pondelok v Banskej Bystrici. Svoju angažovanosť v jeho strane potvrdila aj napríklad bývalá štátna tajomníčka ministerstva spravodlivosti Mária Kolíková či bývalá europoslankyňa Jana Žitňanská. Kiskova strana by sa podľa TV Markíza mala volať Za ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok