Chytili hlavného podozrivého z veľkonočných útokov na Srí Lanke

TA3 TASR
14.6.2019 19:10

Hlavného podozrivého z veľkonočných útokov na Srí Lanke, ktoré si vyžiadali stovky mŕtvych a zranených, sa podarilo zadržať na Blízkom východe. Oznámil to medzinárodný policajný úrad Interpol.

Chytili hlavného podozrivého z veľkonočných útokov na Srí Lanke
SITA/AP

Podozrivého 29-ročného Srílančana vzali v nešpecifikovanej krajine do väzby a deportovali do vlasti spolu ďalšími štyrmi hľadanými osobami. Generálny tajomník Interpolu Jürgen Stock to označil za "dôležitý krok v prebiehajúcom vyšetrovaní" útokov. Interpol vyhlásil pátranie po spomínanom mužovi, identifikovanom ako Ahamed Milhan Hayathu Mohamed, prostredníctvom tzv. červeného upozornenia, a to pre podozrenie z terorizmu a vrážd. Podľa správy tlačovej agentúry AFP ho zadržali spolu s ďalšími štyrmi podozrivými v saudskoarabskom meste Džidda.

Pri koordinovaných útokoch na kostoly a hotely na Srí Lanke, ktoré spáchalo na Veľkonočnú nedeľu deväť samovražedných atentátnikov, zahynulo vyše 250 ľudí vrátane mnohých detí a najmenej 40 cudzincov. K odpáleniu bômb sa hlási teroristická organizácia Islamský štát, srílanská vláda však pripisuje zodpovednosť za tieto činy miestnej skupine Národné monoteistické spoločenstvo. Srílanské bezpečnostné zložky zadržali v tejto súvislosti niekoľko desiatok podozrivých. Interpol vyslal krátko po útokoch na Srí Lanku tím odborníkov, aby pomáhali miestnym vyšetrovateľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok