Všetky naše lode postúpili do semifinále, najviac sa darilo Beňušovi

TA3 TASR
14.6.2019 16:33

Dopoludňajšia kvalifikácia prvého kola Svetového pohára vo vodnom slalome v Londýne slovenským reprezentantom vyšla na výbornú. Hneď z úvodných jázd postúpilo do sobotňajšieho semifinále všetkých šesť našich lodí.

Všetkých šesť slovenských vodných slalomárov sa v piatkovej kvalifikácii 1. kola Svetového pohára v britskom olympijskom centre Lee Valley prebojovalo do sobotňajších semifinálových bojov. V mužskej C1 uspeli v prvej kvalifikácii Matej Beňuš, Alexander Slafkovský i Michal Martikán, keď obsadili tretie, siedme a dvanáste miesto a zaistili si postup ďalej.

"Išiel som do toho s tým, že mám formu. Na ME som spravil malé chyby, teraz som sa im vyhol. Toto je trochu ťažšia trať, takže vyniknú o čosi technickejší pretekári," zhodnotil Beňuš. Prvé preteky v tejto sezóne absolvoval Slafkovský, ktorý chýbal na šampionáte v Pau pre zdravotné problémy: "Bolo to pre mňa trochu rozpačité, byť na štarte po prvý raz v sezóne. Sám som nevedel, čo mám od seba čakať. Chcel som predviesť zodpovednú jazdu, čo sa mi podarilo. Je čo zlepšiť, ale som rád, že som postúpil z prvej jazdy."

V prvej kvalifikácii uspeli aj všetky tri kajakárky, Jana Dukátová skončila na siedmej pozícii, Eliška Mintálová na pätnástej a Elena Kaliská na 20. priečke, ktorá ako posledná zaručovala priamy postu do semifinále. Dukátová sa po návrate z materskej dovolenky postupne dostáva do formy, po neúspechu na ME si vybojovala účasť v semifinále na prvý pokus. "Musím byť veľmi trpezlivá. Nie je to jednoduché, mám dvakrát viac povinností, ale zatiaľ všetko funguje, ako má. Som rada, že som postúpila, stále je však priestor na zlepšenie," povedala Dukátová. V piatok popoludní pokračovala kvalifikácia súťažami K1 mužov a C1 žien tiež so slovenskou účasťou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok