V Bielom dome končí Trumpova hovorkyňa, označil ju za úžasnú

TA3 TASR
14.6.2019 00:21

Americký prezident Donald Trump prekvapivo oznámil, že hovorkyňa Bieleho domu Sarah Sandersová skončí na konci júna vo svojej funkcii.

V Bielom dome končí Trumpova hovorkyňa, označil ju za úžasnú
SITA/AP

"Po 3,5 rokoch, odíde na konci mesiaca z Bieleho domu naša úžasná Sarah Huckabeeová-Sandersová a zamieri domov do skvelého štátu Arkansas," napísal Trump na Twitteri. Dodal, že Sandersová je "výnimočnou osobou" s mimoriadnym talentom, ktorá v Bielom dome vykonávala "úžasnú prácu" a on sám verí, že sa bude uchádzať o miesto "guvernérky Arkansasu".

Meno jej nástupcu zatiaľ Trump neoznámil. Dodáva, že Sandersová patrí v Bielom dome k Trumpovým najbližším spolupracovníkom a je tiež súčasťou malej hŕstky ľudí, ktorá s prezidentom pracuje už od jeho predvolebnej kampane.

Agentúra AFP však pripomína, že Sandersová, síce lojálna voči Trumpovi, mala problematický až bojovný vzťah k novinárom pokrývajúcim dianie v Bielom dome, pričom sa jej pripisuje zodpovednosť za zrušenie tamojších každodenných tlačových brífingov, ktoré fungovali za predošlých prezidentov. Obviňovali ju tiež z toho, že novinárom viackrát klamala, čo však ona sama popiera. Napriek jej pomerne zlej reputácii v mediálnych kruhoch, však Trumpova administratíva dosiaľ nijakým spôsobom nenaznačovala, že by sa schyľovalo k jej odchodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok