Bugár ponúkol svoju funkciu. V strane to zamietli, šéfom zostáva

TA3 TASR
13.6.2019 17:34

Predseda Mosta-Híd Béla Bugár ponúkol na predsedníctve svoju funkciu, predsedníctvo to odmietlo. Povedal to novinárom. Ďalšími krokmi Mosta-Híd do budúcnosti sa má zaoberať budúcotýždňová republiková rada. Bugár na otázku, či aj tam ponúkne svoju funkciu, odpovedal, že odkazovať cez médiá nebude nič.

Bugár ponúkol svoju funkciu. V strane to zamietli, šéfom zostáva
SITA/Alexandra Čunderlíková

"Sú rôzne rokovania. Aj na budúci týždeň máme republikovú radu. Je veľa možností, aj personálne. Ak aj ja poviem, že ponúkam svoje miesto, musia súhlasiť stranícke orgány a musia vedieť, čo to zahŕňa," uviedol s tým, že strana hľadá možnosti, ako aktivizovať svojich členov. "Sú aj tam nejaké rezervy," pripúšťa Bugár. V súvislosti s možnosťou spolupráce s SMK doplnil, že Most-Híd už kooperáciu ponúkal, preto je teraz loptička na strane SMK.

Most-Híd v dosiaľ posledných voľbách, ktorými boli eurovoľby, získal iba 2,59 percenta hlasov a neobsadil ani jeden mandát. Doteraz mal jedného europoslanca Józsefa Nagya. Eurovoľbami aj ďalšími krokmi sa strana zaoberala začiatkom júna na predsedníctve. Zhodla sa, že do parlamentných volieb v roku 2020 nenavrhuje zmenu na čele strany.

Strana zároveň nevylučuje spoluprácu maďarských síl, ale odmieta podmienky iných strán. Tvrdí, že vie spolupracovať s každým, kto nespochybňuje základné hodnoty Mosta-Híd. Strana odmieta politiku založenú na podnecovaní napätia a vyznáva hodnoty spolupráce a otvorenosti. Cieľom Mosta-Híd je tiež zastúpenie regiónov a národnostných menšín v parlamente i vo vláde aj po roku 2020. O možných krokoch má ešte rokovať júnová republiková rada strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok