Nadpolovičnú dôveru má jediný politik, v prieskume je i Harabin

TA3 SITA TASR
13.6.2019 11:42

Dôveru a nedôveru k vybraným politikom zisťoval posledný prieskum agentúry Focus. Najväčšiu dôveru verejnosti má podľa výsledkov premiér Peter Pellegrini, druhá je nadchádzajúca prezidentka Zuzana Čaputová. Rebríčku nedôvery naopak kraľujú Štefan Harabin a Béla Bugár.

Predseda vlády Peter Pellegrini je najdôveryhodnejším politikom, dôveruje mu 51,6 percenta opýtaných. Vyplýva to z najnovšieho júnového prieskumu agentúry Focus. Na druhom mieste skončila novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová so 49,4 percenta. Na treťom mieste sa umiestnil Tomáš Drucker s podporou 34,5 percenta respondentov. Miroslav Beblavý skončil štvrtý, dôveruje mu 34,4 percenta opýtaných. Nasleduje prezident Andrej Kiska s 31,9 percenta.

Ďalší v poradí skončili Boris Kollár (Sme rodina, 31,8 percenta), Richard Sulík (SaS, 29 percent), Michal Truban (PS, 28,3 percenta), Igor Matovič (OĽaNO, 27,3 percenta), Andrej Danko (SNS, 25,8 percenta), Robert Fico (Smer-SD, 23,9 percenta), Alojz Hlina (KDH, 23,5 percenta), Marian Kotleba (ĽSNS, 23,3 percenta), Béla Bugár (Most-Híd, 23,1 percenta) a Štefan Harabin (21,4 percenta).

"Ďakujem všetkým za dôveru. Vnímam to ako potvrdenie môjho presvedčenia, že politik má každé ráno vstávať s myšlienkou, čo konkrétne môže v ten deň urobiť pre ľudí," uviedol Pellegrini v reakcii na sociálnej sieti s tým, že budem vo svojej práci pre Slovensko pokračovať s o niečo väčším presvedčením, že tento prístup k riadeniu krajiny má zmysel.

Agentúra Focus uskutočnila prieskum v dňoch prvého až jedenásteho júna na reprezentatívnej vzorke 1017 respondentov. Zisťovala mieru dôvery/nedôvery občanov k vybraným politikom. Do zoznamu zaradila aj Druckera a Harabina, pretože v súvislosti s týmito politikmi sa objavujú informácie, že pred budúcoročnými parlamentnými voľbami by mohli založiť vlastné strany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok