Kapitána prepustili na kauciu, nezvestní zostávajú štyria pasažieri

TA3 TASR
12.6.2019 12:59

Maďarský odvolací súd prepustil ukrajinského kapitána výletnej lode Viking, ktorý je podozrivý, že spôsobil tragickú zrážku s vyhliadkovou loďou v Budapešti. Informovali o tom miestne médiá.

Vrak lode z Dunaja vytiahli

Maďarská polícia vo vraku havarovanej vyhliadkovej lode Hableány, ktorý vytiahli zo dna Dunaja, nenašla žiadne ďalšie obete. Informoval o tom spravodajský server Origo.hu, ktorý pripomína, že vrak prehľadali policajti už v uzavretých priestoroch prístavu v budapeštianskom XXI. obvode Csepel, kam ho po vytiahnutí odviezli na tlačnom člne.

Podľa servera záchranári nevylučovali, že ďalšie obete nájdu medzi usadeninami v trupe vytiahnutého plavidla. V niektorých priestoroch lode totiž bolo toľko bahna, že sa tam nebolo možné dostať. Podľa nepotvrdených informácií Origo.hu sa podarilo polícii prehľadať aj tieto priestory, avšak žiadne telo nenašli.

Zachránilo sa len sedem ľudí

Polícia v stredu identifikovala ďalšie tri obete tragickej zrážky osobných lodí na Dunaji v Budapešti. Záchranári v utorok pri vyzdvihovaní vraku lode Hableány objavili štyri telá. Podľa spravodajského servera Híradó.hu sú identifikovanými osobami dve Kórejčanky a maďarský kapitán lode. Identifikácia štvrtej obete, ktorou je dieťa, ešte nie je ukončená, dodala polícia. Počet identifikovaných obetí havárie tak stúpol na 21. Maďarské orgány pátrajú ešte po štyroch nezvestných.

K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo pod Margitiným mostom v Budapešti v stredu 29. mája krátko po 21.00 h. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu zhruba siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok