Čaká nás tropický týždeň, teploty stúpnu nad 35 stupňov

TA3 TASR
10.6.2019 08:44

Po relatívne chladnom máji na Slovensku štartuje séria tropických horúčav. Podľa meteorológov by mala teplota už na začiatku presiahnuť tridsiatky a v priebehu týždňa na niektorých miestach presiahnuť 35 stupňov. SHMÚ už vydal prvé výstrahy.

Čaká nás tropický týždeň, teploty stúpnu nad 35 stupňov
TASR/Henrich Mišovič

Mimoriadne horúce počasie možno už v pondelok popoludní očakávať na juhu západného Slovenska i na juhovýchode krajiny. Pre obe oblasti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahu 1. stupňa pred vysokými teplotami. Výstraha platí na popoludnie. "V okresoch Dunajská Streda, Galanta, Šala, Nové Zámky a Komárno a tiež na Dolnom Zemplíne v okresoch Michalovce, Trebišov a Sobrance môže teplota vystúpiť až na 33 stupňov Celzia," informujú meteorológovia s upozornením, že vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov.

SHMÚ už v predchádzajúcich dňoch avizoval príchod tropického počasia na Slovensko. Od pondelka do stredy 12. júna vystúpi popoludní v nižších polohách teplota vzduchu na 26 až 33 a vo štvrtok a piatok dokonca na 28 až 34 stupňov Celzia.

boris_ac1100ae-fbaf-a9d2.jpg

Veľmi teplo bude aj v noci a minimálna teplota nad ránom pri východe slnka bude od pondelka do piatka väčšinou na úrovni 18 až 12 stupňov Celzia, v dolinách bude spočiatku miestami okolo desať stupňov Celzia. Na juhu môže byť vo štvrtok a v piatok ranné minimum až okolo 20 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok