Vojnové lode sa dostali do kolízie, USA a Rusko sa vzájomne obviňujú

TA3 SITA
7.6.2019 16:38

V Tichom oceáne sa takmer zrazili vojnové lode USA a Ruska. Obe strany sa pritom z incidentu navzájom obviňujú. Informuje o tom spravodajský portál BBC.

Vojnové lode sa dostali do kolízie, USA a Rusko sa vzájomne obviňujú
SITA/AP (ilu)

Ruská tichomorská flotila tvrdí, že o 6:35 moskovského času americký krížnik USS Chancellorsville preplával 50 metrov pred torpédoborcom Admiral Vinogradov, ktorý musel vykonať "núdzové manévre", aby sa mu vyhol. Veliteľ americkej siedmej flotily Clayton Doss naopak z nebezpečných manévrov obvinil Rusov, ktorí boli podľa neho "nebezpeční a neprofesionálni". Podľa jeho slov ruský torpédoborec urobil "nebezpečný manéver voči USS Chancellorsville" a ruské tvrdenie je "propaganda".

Podľa amerických síl sa Admiral Vinogradov priblížil vo Filipínskom mori k USS Chancellorsville na 15 až 30 metrov. Ruská tichomorská flotila zase uviedla, že sa incident stal na juhovýchode Východočínskeho mora a že v súvislosti s ním poslali veliteľom americkej lode protestnú správu. Rusko a USA sa pravidelne vzájomne obviňujú z nebezpečných vojenských manévrov, ako na mori, tak aj vo vzduchu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok