Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kempingová stolička BTR sa prenáša ľahko ako pierko

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Skombinovať pohodlie a prenosnosť býva výzva pre všetkých tvorcov, ktorí sa snažia navrhnúť kompaktné kempingové stoličky. Kanadskí vývojári z Hillsound Equipment zrejme našli ten správny recept a ich stolička BTR tak získala teleskopický mechanizmus 2v1 pre udržanie stability sedenia a rýchlej premeny na prenosný ľahký balíček.

Hoci existujú kempingové stoličky s nízkou váhou, BTR Stool od spoločnosti Hillsound Equipment ich svojou hmotnosťou len 346 gramov ľahko prekonáva. Zároveň má veľkorysú nosnosť až 120 kilogramov. Srdcom 35 centimetrov vysokej kempingovej stoličky BTR je to, čo výrobca nazýva ako Phantom Lock. Ide o otočný teleskopický uzamykací mechanizmus, ktorý umožní, aby tri nohy stoličky mohli byť rýchlo zložené pre ľahké prenášanie, a opačne rýchlo predĺžené, keď nastane čas odpočinku.

Kempingová stolička BTR.

Teleskopický mechanizmus Phantom Lock tiež pomáha udržať nohy stabilné tak, aby bolo sedenie pohodlné. Nohy sú vyrobené z hliníkovej zliatiny a držia sedadlo vyrobené z nylonu, ktorá sa dá oddeliť, ak ho treba oprať alebo v prípade opotrebovanie sa dá ľahko vymeniť za druhé. Kempingové stoličky sú k dispozícii v oranžovej, čiernej a modrej farbe. Okrem menšieho modelu je dostupný aj model s výškou 43 centimetrov.

Kempingová stolička BTR.

Oba modely sú súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter. Verzia s výškou 35 centimetrov sa dá získať za finančnú podporu v sume 50 CAD (asi 33,25 EUR), zatiaľ čo verzia s výškou 43 centimetrov je ponúkaná za 55 CAD (približne 36,58 EUR). Ak sa podarí vyzbierať dostatok prostriedkov pre spustenie výroby, prvé kusy by mali byť zasielané podporovateľom kampane na budúci rok niekedy v priebehu februára.

Kempingová stolička BTR.