Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Skladací príbor Outlery sa zmestí do malej vreckovej škatuľky

Skladací príbor Outlery sa zmestí do malej vreckovej škatuľky
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Jednorazové plastové príbory môžu byť pohodlné, no ako ukazuje čoraz viac výskumov, sú škodlivé pre životné prostredie. Alternatívou sa môže set opakovateľne použiteľných príborov a paličiek Outlery, ktoré sa dajú rozložiť a uložiť do veľmi prenosného vreckového balenia.

Podľa tvorcov Outlery sa každý rok vyhodí viac ako 80 miliárd jednorazových príborov a paličiek. Preto sa rozhodli navrhnúť ekologickú alternatívu a vytvorili to, čo opisujú ako najmenší príbor na svete. Jeho nespornou výhodou je to, že sa dá zložiť a jednoducho prenášať v škatuľke, ktorá sa zmestí pohodlne do batohu, tašky, kabelky či do vrecka.

Skladací príbor Outlery

Skladacia súprava príborov a paličiek Outlery je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele a aby bolo všetko naozaj bez plastov, sú malé puzdrá vyrobené z recyklovaného cínu. Puzdro pre skladacie paličky má rozmery len 80 x 24 milimetrov, zatiaľ čo puzdro pre skladací príbor má o niečo väčšie rozmery 63 x 82 mm.

Keď príde čas na jedlo, rôzne komponenty vidličky, noža a lyžice, alebo páru paličiek sa jednoducho naskrutkujú dokopy a môže sa hodovať. Nie je síce nič prevratné, no pekný dizajn a najmä úsilie pomôcť obmedziť problém plastové odpadu sa cení.

Skladací príbor Outlery

Zdá sa, že s tým súhlasí aj komunita podporovateľov kampane na start-up portáli Kickstarter, ktorá prispela už viac ako 600 000 EUR, pričom cieľ bol skromne stanovený na 5 000 EUR. Skladacie paličky Outlery sa dajú získať za 18 EUR, zatiaľ čo skladací príbor Outlery vás vyjde na 32 EUR. Dodávka je naplánovaná na október 2019.

Skladacie jedálenské paličky Outlery