Vyhlásili súťaž na stovky vojenských vozidiel 4x4 za stámilióny

TA3 SITA
5.6.2019 13:37

Ministerstvo obrany vyhlásilo medzinárodný tender formou užšej súťaže na obstaranie viacúčelových taktických vozidiel 4x4 pre Ozbrojené sily Slovenskej republiky. Má záujem nakúpiť najviac 424 týchto vozidiel, za maximálnu sumu 321 miliónov eur bez DPH.

Vyhlásili súťaž na stovky vojenských vozidiel 4x4 za stámilióny
TASR/Marko Erd (ilu)

V počtoch a celkovej sume je započítaná aj opcia 20 vozidiel pre ministerstvo vnútra. Informovala o tom hovorkyňa ministerstva obrany Danka Capáková. Firmy, ktoré vyrábajú menšie transportéry, sa môžu prihlásiť do súťaže do 2. júla, presný termín na predkladanie ponúk uplynie o 10:00. S víťazom následne rezort plánuje uzatvoriť zmluvu na najbližších desať rokov. Jej súčasťou bude aj opcia napríklad na dodávku náhradných dielov, mobilné maskovanie na leto aj zimu, ale aj plnenie dodatočných potrieb spôsobených krízou.

Postup ministerstva obrany pre obstaranie vozidiel 4x4 schválila vláda. Tento projekt je súčasťou Dlhodobého plánu rozvoja obrany s dôrazom na výstavbu a rozvoj Ozbrojených síl do roku 2030. Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania zverejnili v európskom vestníku a zverejnia ho aj vo Vestníku úradu pre verejné obstarávanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok