Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Wingo Pro pre vás vytvorí filmový bullet time efekt ako z Matrixu

Wingo Pro pre vás vytvorí filmový bullet time efekt ako z Matrixu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
5. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Známy sci-fi film Matrix priniesol špeciálny filmový bullet-time efekt, kedy sa zdá, že sa kamera pohybuje okolo niekoho, keď je zmrazený v akcii. Tento efekt si však vďaka výbave Wingo Pro môžete nasimulovať aj sami s pomocou vašej akčnej kamery, ktorá sa bude točiť okolo vašej postavy.

Príslušenstvo Wingo Pro je dielom ukrajinského filmového tvorcu Artema Gavra a skladá sa z polykarbonátového krídla v tvare bumerangu, ktoré sa otáča pomocou kábla s hrúbkou 2 mm, ktorého dĺžka sa dá nastaviť. Kábel vedie od krídla až smerom k rukoväti, ktorá je vybavená otočným ložiskom.

Používateľ s pomocou integrovaného univerzálneho držiaka pripevní ku krídlu svoju akčnú kameru od výrobcov tretích strán. Protizávažie na krídle sa nastaví tak, aby zariadenie „lietalo“ vyvážené a vyrovnané. Kamera sa potom nastaví tak, aby snímala v režime spomaleného nakrúcania (čím pomalšie, tým lepšie), zatiaľ čo používateľ začne otáčať s krídlom Wingo Pro (čím rýchlejšie, tým lepšie).

Filmová triková technika Wingo Pro.

Za predpokladu, že uhol kamery a výška rotácie sú správne, čo si bezpochyby vyžiada nejaké to experimentovanie, výsledkom sa stane video, kedy sa postava nachádza v centre a takmer sa nehýbe, pričom sa zdá, že záber z kamery obieha okolo nej. Keď sa krídlo nepoužíva, dá sa sklopiť a kábel sa omotá okolo sady drážok umiestnených na okraji zariadenia tak, aby sa ľahšie prenášalo.

Filmárska výbava Wingo Pro je súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 35 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 75 dolárov. Ak sa podarí vyzbierať dostatok financií pre rozbehnutie výroby, prvé kusy by mohli byť k dispozícii v septembri tohto roku.

Filmová triková technika Wingo Pro.

Filmová triková technika Wingo Pro.