Bola na vine ľahostajnosť? Šéf polície prehovoril o streľbe na Obchodnej

TA3 TASR SITA
4.6.2019 17:02

Nebudem tolerovať neprofesionálny a ľahostajný prístup policajtov k práci, uviedol na Facebooku policajný prezident Milan Lučanský a priblížil okolnosti streľby na Obchodnej ulici. Strážcovia zákona tam museli spacifikovať nebezpečného útočníka, pričom došlo aj ku zraneniu nevinného dievčaťa. Čo však incidentu predchádzalo?

Polícia prijala v apríli oznámenie z daňového úradu v podobe listu, v ktorom sa daňovej pracovníčke vyhrážala neznáma osoba. Vraj jej fyzicky ublíži. "S daňovou pracovníčkou sa osobne táto osoba nikdy nestretla, ani nijak inak ju nekontaktovala. Policajt, ktorému bolo oznámenie pridelené, bez toho, že by si predvolal podozrivú osobu, vec vyhodnotil ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu," uviedol Lučanský.

Dozorový prokurátor však tomuto policajtovi uznesenie vrátil s tým, že nie je dostatočne odôvodnené. "Po pokyne prokurátora policajt osobu identifikoval a snažil sa ju predvolať na výsluch. Išlo o toho istého muža, ktorý minulý týždeň v piatok ozbrojený napadol pracovníka Finančnej správy v Bratislave a následne došlo k streľbe polície, aby muža spacifikovala," pokračoval policajný prezident. Zdôraznil, že nebude tolerovať neprofesionálny a ľahostajný prístup policajtov k práci.

Pri následnom vyčíňaní ozbrojenca s nožom na Obchodnej ulici utrpel zranenie jeden z policajtov, ktorí zasahovali, nezainteresované dievča aj samotný útočník. "Vyhrážal sa okoloidúcim ľudom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň," priblížila po zásahu polícia. Postrelený muž sa podľa nej sám bodol do brucha. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok