Skákanie po aute či falošné lístky. Polícia hodnotila hokejové MS

TA3 SITA
4.6.2019 13:00

Za väčšinou výtržností počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji bol alkohol. Podľa policajných štatistík zaznamenali počas šampionátu dva trestné činy v Košiciach a v Bratislave pre výtržníctvo zadržali 46 osôb.

Neprerušili žiaden zápas

Počas MS v hokeji, ktoré sa konali od 10. do 26. mája v Bratislave a v Košiciach, nezaznamenala polícia vážnejšie narušenie verejného poriadku. Informoval o tom na tlačovej besede v Košiciach viceprezident Policajného zboru Róbert Bozalka, riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Radoslav Fedor a zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Viliam Adamec.

"Majstrovstvá sveta boli bez problémov na to množstvo fanúšikov, ktoré sa nám tu za dva týždne vystriedali. Nemusel byť prerušený žiadny zápas, nemusel byť žiadny zápas odložený, takže to hodnotím ako vysoko profesionálne zvládnuté zo strany všetkých zložiek, ktoré sa podieľali na zabezpečení majstrovstiev sveta," uviedol Bozalka.

Ako uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Radoslav Fedor, v Košiciach zaznamenali počas MS minimum trestných činov a priestupkov. "Mali sme len jednu krádež vlámaním do vozidla fanúšikovi a incident, kde sa slovenský fanúšik pod vplyvom alkoholu rozhodol, že si poskáče po vozidle,“ dodal. Ako ďalej uviedol, zadržaných bolo 45 falošných lístkov, ktoré sú predmetom ďalšieho vyšetrovania. V Košiciach bolo nasadených počas MS denne v priemere 350 policajtov. V dňoch, keď sa hrali tri zápasy alebo keď mala zápas reprezentácia Slovenska, sa ich počet vyšplhal až na 452.

Pod vplyvom alkoholu

„Zadržaných a predvedených bolo v Bratislave počas MS 46 osôb, z toho bolo 22 cudzincov, ktorí sa dopustili výtržnosti pod vplyvom alkoholu a mali sme aj poškodených päť motorových vozidiel fanúšikmi Švajčiarska, tiež pod vplyvom alkoholu,“ informoval o situácii v Bratislave počas MS zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave Viliam Adamec.

V Bratislave bolo počas MS nasadených denne v priemere 400 policajtov. Veľkým prínosom boli podľa Adamca aj ôsmi českí kolegovia antikonfliktného tímu, ktorí reagovali na rôzne incidenty a zamedzili konfliktom, ktoré mohli nastať. „Z nášho hľadiska bol priebeh bezproblémový a treba poďakovať fanúšikom za dobré správanie a policajtom za výkon služby počas tých dvoch týždňov“, dodal Adamec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok