Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Čelová lampa Carbi si posvieti aj na najhlbšie jaskyne

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
3. 6. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čelové lampy alebo čelovky sú užitočnými svietidlami, ktoré prídu vhod nielen v garáži, ale najmä počas rôznych aktivít v prírode. Niektoré modely však majú svoje obmedzenia, ktoré sa chystá odstrániť nová čelová lapma Carbi. Tá má navyše aj niekoľko zaujímavých doplnkových funkcií.

Mnohé čelové svietidlá trpia „tunelovým efektom“, kedy pred používateľom osvietia len úzku cestu. Nová čelovka Carbi má však širšie nastavenie LED svetiel prostredníctvom technológie takzvaného vzdialeného fosforu. To znamená použitie ultrafialového LED svetla pre osvetlenie prekrývajúceho panelu pokrytého fosforom. Tento panel fluoreskuje a vydáva široký rovnomerný lúč viditeľného bieleho svetla.

Okrem toho, nie všetky čelové lampy fungujú dobre, ak zastupujú aj svetlomet na bicykli. Carbi sa však dá bezdrôtovo prepojiť so zariadením tretej strany vybaveným akcelerometrom, takže sa automaticky prispôsobí lúč svetla podľa aktuálnej rýchlosti. Lúč je široký, keď cyklista ide pomalšie, alebo sa zaostruje na ďalekosiahlejšie bodové svetlo, ak ide cyklista rýchlejšie.

Čelová lampa Carbi

Čelová lampa Carbi má hliníkový povrch a je odolná voči nárazom a pádom z výšky 5 metrov. Navyše sa dá ponoriť do hĺbky 20 metrov. Bodové svetlo je schopné viditeľne svietiť až do vzdialenosti 150 metrov a šírka svetla môže byť maximálne až 210 stupňov. Výdrž batérie pri svietivosti 45 lúmenov je udávaná až na 48 hodín alebo 1 hodinu a 40 minút pri maximálnom výkone 1 500 lúmenov.

Stav nabitia batérie si používateľ môže skontrolovať pomocou LED displeja na samotnej batérii alebo prostredníctvom Bluetooth pripojenia k bezplatnej mobilnej aplikácii pre operačné systémy iOS a Android. Aplikácia sa navyše dá použiť pre zmenu nastavení, diaľkové zapnutie alebo vypnutie čelovej lampy a na vykonanie ďalších funkcií.

Čelová lampa Carbi

Samotný svetlomet váži 73 gramov a pevne zapojená batéria pridáva ďalších 128 gramov. Čelová lampa Carbi je kompatibilná s príslušenstvom GoPro, ako sú rôzne držiaky, no súčasťou balenia lampy je už aj neoprénová čelenka, držiak na prilbu a pružný držiak na bicykel.

Nová čelová lampa Carbi sa dá získať prostredníctvom start-up kampane na portáli Indiegogo za 179 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 358 dolárov. Prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť distribuované niekedy v priebehu októbra 2019.

Čelová lampa Carbi