Pri streľbe v centre trafili aj dievča. Incident sa začal pred rezortom financií

TA3 TASR
31.5.2019 17:42

Na Obchodnej ulici v Bratislave sa strieľalo. Polícia popoludní dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti. Postrelené dievča čaká operácia.

"Vyhrážal sa okoloidúcim ľudom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň," priblížila polícia. Postrelený muž sa podľa nej sám bodol do brucha. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

Incident sa začal pred Ministerstvom financií na Štefanovičovej ulici, čo potvrdila hovorkyňa finančnej správy Ivana Skokanová. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva. Tú strážia colníci z finančnej správy. "Útočník priamo pred budovou ministerstva pobodal príslušníka finančnej správy. Náš kolega je hospitalizovaný v nemocnici, našťastie, bol pri vedomí, o čom sa priamo v nemocnici presvedčili aj minister financií Ladislav Kamenický a prezidentka finančnej správy Lenka Wittenbergerová," uviedla Skokanová.

Zároveň priznala, že pri zákroku bola zranená nezúčastnená osoba. Podľa informácií TASR bolo postrelené aj mladé dievča, ktoré čaká operácia. "Jeho zranenie je ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR," podotkla polícia. Tá na sociálnej sieti potvrdila, že tesne pred streľbou bol zranený policajt, na ktorého sa vrhol útočník. "Policajti sa snažili odháňať ľudí preč, aby získali bezpečný priestor na zásah voči mužovi. Keďže si však dovolil útočiť priamo na ozbrojených policajtov, nemal by zábrany bodnúť kohokoľvek naokolo, a preto bolo okamžité konanie nevyhnutné," vysvetľuje polícia.

Záchranári v súvislosti so  streľbou v Bratislave ošetrili tri osoby vrátane neplnoletého dievčaťa. "Jeden z mužov je v kritickom stave a v umelom spánku, druhý zranený muž bol počas prevozu do nemocnice pri vedomí," povedala hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane, je predmetom vyšetrovania. Tento prípad podľa polície nebol terorizmom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok