Nová nemocnica Rázsochy je bližšie. Vyhlásili súťaž na projekt

TA3
31.5.2019 11:59

Ministerstvo zdravotníctva vyhlásilo verejné obstarávanie na komplexnú prípravu projektu novej Univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách. Predpokladaná hodnota zákazky bola určená na základe prieskumu trhu na 17,5 milióna eur.

„Má veľkú radosť, pretože sme opäť výrazne bližšie k tomu, že Bratislava bude mať po mnohých rokoch univerzitnú nemocnicu, ktorú si pacienti a zdravotnícky personál zaslúži. Bude to koncové zdravotnícke zariadenie nielen pre obyvateľov hlavného mesta, ale pre pacientov z celého Slovenska. V tomto zariadení budú takisto kvalitné podmienky na vedu, výskum a vzdelávanie, preto tento krok vnímam ako obrovský posun k novej nemocnici,“ uviedla ministerka zdravotníctva SR Andrea Kalavská.

Univerzitná nemocnica bude centrom excelentnosti spôsobilým poskytovať komplexné služby v liečebno-preventívnej starostlivosti a pacientom rýchlu nadštandardnú diagnostiku a liečbu. „Zároveň sa stane centrom pre výskum a vzdelávanie v lekárskych i nelekárskych študijných programoch. Naším záujmom je, aby nová univerzitná nemocnica bola moderným zdravotníckym zariadením s prepracovanou logistikou, využívajúcou unikátne zariadenia, smart technológie šetrné k životnému prostrediu, ktoré zároveň umožňujú vysoko efektívnu prevádzku,“ vysvetlila šéfka rezortu zdravotníctva Andrea Kalavská.

Predmet zákazky zahŕňa nasledovné činnosti:

a) programovanie, plánovanie, urbanisticko-architektonické riešenie a vypracovanie projektovej dokumentácie vrátane inžinierskej činnosti a poradenstva pre prípravu realizácie stavby a autorského dohľadu nad realizáciou stavby nUNB v lokalite Rászochy,                                                    b) poskytnutie služieb presahujúcich rámec vyššie uvedených činností spočívajúcich v poradenstve a v manažmente zdravotnej starostlivosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok