Za sukňu a make-up ruble navyše? Firma je terčom posmechu

TA3 TASR
30.5.2019 21:51

Ruská hlinikáreň čelí kritike za to, že v rámci iniciatívy s označením "maratón ženskosti" ponúka svojim zamestnankyniam finančnú odmenu za nosenie sukní a make-upu na pracovisku. Iniciatíva sa rýchlo stala terčom posmechu na internete. Podľa niektorých užívateľov pochádza z "doby temna", ďalší zas vyzvali manažérov spoločnosti, aby sami nosili make-up.

Za sukňu a make-up ruble navyše? Firma je terčom posmechu
SITA/AP (ilu)

Predstavitelia spoločnosti Tatprof, ktorá sídli v Tatárskej republike, iniciatívu pred miestnymi médiami obhajovali s poukazom na to, že "rozžiarila" pracoviská. Spoločnosť na sociálnych sieťach avizovala, že denne zaplatí extra 100 rubľov (1,37 eura) každej zamestnankyni, ktorá splní všetky podmienky vrátane upraveného účesu.

Pre získanie bonusu boli zamestnankyne vyzvané, aby zasielali svoje fotografie na špecifické telefónne číslo v rámci programu, ktorý má trvať do konca júna. Predstavitelia tlačového oddelenia spoločnosti ďalej vyhlásili, že ide o "skvelú iniciatívu, ako stmeliť kolektív", ktorý sa zo 70 percent skladá z mužov. Zdôraznili však, že účasť na iniciatíve je dobrovoľná.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok