V4 by mala podporiť Šefčoviča, tvrdí Kiska. Ocenil jeho skúsenosť

TA3 TASR
30.5.2019 19:24

Slovenský prezident Andrej Kiska podporil Maroša Šefčoviča ako kandidáta Vyšehradskej štvorkyna niektorý z vrcholných postov v Európskej únii. Urobil tak na tlačovej konferencii v Lánoch, kde sa počas rozlúčkovej návštevy Česka stretol s prezidentom ČR Milošom Zemanom.

V4 by mala podporiť Šefčoviča, tvrdí Kiska. Ocenil jeho skúsenosť
SITA/Radoslav Maťaš

"Som presvedčený, a hovoril som to aj pred prezidentskými voľbami, že pán Šefčovič je skúsený diplomat, a myslím si, že krajiny V4 by toto jeho úsilie mali podporiť," vyhlásil Kiska v reakcii na novinárov, ktorí ho požiadali o stanovisko k návrhu lídrov krajín V4, aby Šefčovič obsadil niektorú z vysokých funkcií v EÚ. Slovenský prezident v tejto súvislosti tiež zdôraznil, že "náš región by mal mať silného zástupcu v európskych štruktúrach".

Ako vhodného kandidáta podporil slovne Šefčoviča aj slovenský premiér Peter Pellegrini. Uviedol však, že Šefčovič je len jedným z kandidátov, ktorého nomináciu na post predsedu Európskej komisie podporujú krajiny V4, avšak nie oficiálnym kandidátom V4. Reagoval tak na skoršie medializované informácie, v ktorých sa Šefčovič spomínal ako spoločný kandidát V4 na tento post. Na summite EÚ sa podľa Pellegriniho slov zároveň zatiaľ nehovorilo o konkrétnych menách kandidátov na najvyššie posty v štruktúrach EÚ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok