Vo Viedni sa lúčili s legendárnym jazdcom F1 Nikim Laudom

TA3 TASR
29.5.2019 11:19

Verejnosť sa naposledy rozlúčila s jednou z najväčších legiend motoristického športu, jazdcom formuly jeden, Nikim Laudom. Zomrel 20. mája vo švajčiarskom Zurichu. Na zádušnej omši sa vo Viedni zišli tisíce fanúšikov a desiatky známych osobností športového aj spoločenského života.

Rakúskeho rodáka a bývalého kalifornského guvernéra Arnolda Schwarzeneggera, bývalého rakúskeho pilota Gerharda Bergera a rakúskeho prezidenta Alexandra Van der Bellena pozvali, aby predniesli smútočné prejavy. Niekdajší Laudov tímový kolega v McLarene Alain Prost z Francúzska mal počas omše čítať z Biblie.

Prišli aj šéf tímu Mercedes, kde Lauda pôsobil ako čestný prezident a poradca, Toto Wolff, svetový šampión 2016 Nico Rosberg z Nemecka, bývalý britský jazdec David Coulthard, prezident Medzinárodnej automobilovej federácie Jean Todt či nemecký herec Daniel Brühl, ktorý stvárnil Laudu vo filme Rivali. Tím Ferrari, v ktorého farbách získal Rakúšan dva tituly, zastupoval niekdajší šéf Luca di Montezemolo.

Fanúšikovia napriek dažďu stáli v dlhom rade pred Dómom, aby vzdali hold pri rakve, na ktorej sa vynímala Laudova prilba. Po verejnej rozlúčke nasledoval pohreb v kruhu rodiny, Lauda bol podľa kňaza Toniho Fabera na poslednej ceste oblečený v jeho pretekárskej kombinéze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok