Jasaňa spájali s Vadalom, do parlamentu sa napokon nevráti

TA3 TASR
28.5.2019 12:53

Viliam Jasaň nenastúpi do parlamentu ako náhradník za Miroslava Číža, ktorý odchádza do Európskeho parlamentu. Oznámil to Smeru-SD listom. Proti jeho návratu do poslaneckých lavíc bola aj iniciatíva Za slušné Slovensko.

Jasaňa spájali s Vadalom, do parlamentu sa napokon nevráti
SITA/Diana Černáková

"Dnes bolo na centrálu strany Smer-SD doručené oznámenie od pána Viliama Jasaňa, že si neuplatní mandát ako náhradník za Miroslava Číža a nenastúpi do Národnej rady," uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Mandát po Čížovi mal obsadiť Jasaň na základe výsledkov parlamentných volieb z roku 2016. Podľa týchto výsledkov nasleduje po Jasaňovi v poradí ako náhradník Ivan Varga.

Jasaň bol šéfom krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády, ale po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej odišiel z funkcie po tom, čo sa objavili informácie o jeho kontaktoch na taliansku mafiu pôsobiacu na Slovensku a na kontroverzného podnikateľa Antonina Vadalu. 

Viliam Jasaň do parlamentu nepatrí, tvrdila v reakcii na jeho možný návrat iniciatíva Za slušné Slovensko. „Vyzývame pána Viliama Jasaňa, aby sa vzdal náhradníckeho miesta a nenastúpil do Národnej rady Slovenskej republiky ako poslanec," uviedli v pondelok predstavitelia iniciatívy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok