Takmer všetky riaditeľky škôlok skončili, vypisujú výberové konanie

TA3 SITA
28.5.2019 13:06

Bratislavská mestská časť Petržalka vyhlásila 21 výberových konaní na post riaditeľov materských škôl. Výberové konania súvisia s minulotýždňovým hromadným odchodom riaditeliek petržalských materských škôl, keď dalo výpoveď 21 z celkového počtu 24 riaditeliek. Nesúhlasili s novými kritériami prijímania detí, ktoré navrhuje starosta Petržalky Ján Hrčka.

Starosta Petržalky prišiel s návrhom všeobecne záväzného nariadenia, ktoré by malo zaviesť kritéria pre prijímanie detí do materských škôl. V snahe uprednostniť deti ľudí s trvalým pobytom v mestskej časti chce zaviesť poplatok 300 eur za miesto v materskej škole pre všetkých, s tým, že rodičom s trvalým pobytom by mestská časť poplatok refundovala. Tento návrh však poslanci odmietajú ako neefektívny, administratívne nezvládnuteľný, ba až protiústavný.

„Mne sa nepáči, že riaditeľky môžu rozhodovať, ako chcú a nemusia prijímať petržalské deti. Nepáči sa mi to, ale musím to rešpektovať. Ale rovnako si myslím, že každý by mal rešpektovať právo mestskej časti stanoviť poplatok a odpustiť ho tomu, komu uzná za vhodné,“ uviedol Hrčka. O návrhu VZN o poplatkoch v materských školách by malo rokovať petržalské zastupiteľstvo na najbližšom zasadnutí. Jednotlivé výberové konania sú dostupné na elektronickej úradnej tabuli na internetovej stránke www.petrzalka.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok