Do parlamentu sa má vrátiť Jasaň, organizátori protestov sú proti

TA3 SITA TASR
27.5.2019 15:14

Novozvoleného europoslanca Miroslava Číža by mal v NR SR nahradiť Viliam Jasaň. Jasaň bol šéfom krízového manažmentu a bezpečnosti štátu na Úrade vlády, ale po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej odšiel z funkcie po tom, čo sa objavili informácie o jeho údajných kontaktoch na taliansku mafiu. Iniciatíva Za slušné Slovensko má s jeho návratom problém.

Do parlamentu sa má vrátiť Jasaň, organizátori protestov sú proti
TASR

Do Európskeho parlamentu sa dostali ešte ďalší traja poslanci NR SR - Lucia Ďuriš Nicholsonová, Eugen Jurzyca (obaja SaS) a Milan Uhrík (ĽSNS). Miesto Nicholsonovej a Jurzycu v slovenskom parlamente by mali zaujať Marián Viskupič a Marián Bróska, Uhríka by mal nahradiť Marián Chmelár.

Viliam Jasaň do parlamentu nepatrí. V reakcii na jeho návrat to tvrdí iniciatíva Za slušné Slovensko na svojom Facebooku. „Vyzývame pána Viliama Jasaňa, aby sa vzdal náhradníckeho miesta a nenastúpil do Národnej rady Slovenskej republiky ako poslanec," reagujú predstavitelia iniciatívy.

Apelujú aj na stranu Smer. Ak chce strana prispieť k zmiereniu politického napätia, mala by podľa nich odporučiť Jasaňovi, aby nenastúpil do NR SR: „Ľudia, ktorí sú podozriví z prepojenia na mafiánov a organizovanú korupčnú sieť, nemajú v národnej rade čo robiť. Ak chce niekto tvrdiť, že boli demokraticky zvolení, tak si položme otázku, či by ľudia volili človeka, ktorý je prepojený na obvineného talianskeho mafiána, ktorý rozkrádal agrodotácie na Slovensku, je podozrivý z obchodu s drogami alebo či by ľudia volili človeka, ktorý nemá v poriadku bezpečnostnú previerku." Jasaň je podľa nich symbolom korupcie a prepojenia mafie na Úrad vlády SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok