Pózoval v nacistickej uniforme. Známeho právnika vzali do väzby

TA3 TASR SITA
25.5.2019 21:07

Sudca pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici vzal do väzby obvineného advokáta Františka Poláka. Právnika zadržali v rámci akcie Plukovník, ktorá bola zameraná na extrémizmus.

"Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, pracovisko Banská Bystrica, rozhodol o vzatí do väzby obvineného Františka P. Dôvodom väzby je obava z možného ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Obvinený podal proti tomu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd Slovenskej republiky," uviedla Kudjáková.

Obvinenie Františka Poláka bolo výsledkom policajnej akcie "Plukovník". "Vyšetrovateľ protizločineckej jednotky Národnej kriminálnej agentúry obvinil muža z trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd a z prechovávania a rozširovania extrémistických materiálov," uviedla polícia.

Polák v minulosti zastupoval mafiánskeho bosa Mikuláša Černáka a poslanca za stranu Mariána Kotlebu Stanislava Mizíka. U právnika mali počas razie nájsť viacero predmetov s fašistickou symbolikou. Jedným z dôkazov proti nemu má byť aj fotografia, na ktorej advokát pózuje v nacistickej uniforme.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok