Krásna rozlúčka pre najlepšieho strelca, Slovanu patrí prvé miesto

TA3 TASR
24.5.2019 22:56

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zakončili majstrovskú sezónu víťazstvom v domácom stretnutí záverečného 10. kola nadstavbovej skupiny o titul vo Fortuna lige nad ŠKF iClinic Sereď 3:1.

Víťazná rozlúčka Vitteka

Slovinský útočník Andraž Šporar dal svoj 29. gól v sezóne, čím vyrovnal strelecký rekord najvyššej slovenskej súťaže v podaní Róberta Semeníka z ročníka 1995/1996. S kariérou sa pred 11.330 divákmi rozlúčil najlepší strelec v histórii slovenskej reprezentácie Róbert Vittek, ktorý nastúpil v 75. minúte.


Do streleckej listiny sa nezapísal a hráčsku činnosť ukončil s 99 gólmi v drese "belasých" vo všetkých súťažiach. Slovan obsadil prvé miesto so ziskom 80 bodov za 25 víťazstiev, 5 remíz a 2 prehry so skóre 84:33. Sereď skončila hneď v nováčikovskej sezóne v hornom poltucte, na šiestom mieste nazbierala 38 bodov (11-5-16, 39:54).

Majstrovské oslavy Slovana odštartoval už vo 4. minúte Dražič, ktorý sa presadil z bezprostrednej blízkosti po prihrávke Apaua z pravej strany - 1:0. Šporar naháňal strelecký rekord Róberta Semeníka a onedlho sa mohol presadiť aj on, v osobnom súboji odstavil Michalíka, ale zakončil nedôrazne a neprekonal hosťujúceho brankára Nwolokora.

Náskok si udržali

Zápas bol jednoznačne v réžii domácich, skôr sa však zameriavali na držanie lopty a nepúšťali sa do útočenia vo veľkom počte. Sereď to skúšala jedine protiútokmi po zisku lopty, ale jeden zmaril ofsajdový verdikt a druhý nepresná prihrávka. Nezahrozila ani z rohového kopu, na opačnom konci Ratao ani Dražič nedotiahli individuálne akcie.

Slovan nemal na začiatku druhého polčasu problémy s udržiavaním náskoku. Gólové ovocie nepriniesli spolupráca Rataa so Šporarom a Dražičom či strela prvého menovaného o niekoľko minút neskôr. Šporar získal možnosť na 29. gól v ligovej sezóne v 54. minúte, keď ho v šestnástke podrazil Nwolokor. Ten vystihol smer strely faulovaného hráča, no jedenástka bola dostatočne dôrazná a skončila v sieti - 2:0.

Od tohto momentu sa hra viac otvorila, tímy už neboli natoľko zviazané taktikou. Hostia znížili v 65. minúte, keď sa po centri z ľavej strany hlavou presadil Menich - 2:1. Šporar cítil šancu na rekordný zásah, jeho ďalší prienik zastavil Hučko. Z následného rohu Šporar predĺžil loptu a Ratao skóroval v 68. minúte do odkrytej bránky - 3:1. V 75. minúte sa za potlesku v stoji dostal na ihrisko Vittek, ktorý prebral kapitánsku pásku. V záverečných úsekoch hry sa Bratislavčania snažili dopriať Vittekovi alebo Šporarovi jubilejné góly, skóre sa však už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok