Vo Francúzsku došlo k výbuchu, zrejme išlo o nastraženú nálož

TA3 TASR
24.5.2019 18:56

Príčiny výbuchu, ku ktorému došlo v centre francúzskeho mesta Lyon začali vyšetrovať experti z protiteroristického oddelenia francúzskej polície. Pri explózii utrpelo zranenia najmenej 13 ľudí.

Časť historického centra Lyonu ležiaceho medzi riekami Saônou a Rhônou, kde k výbuchu došlo, polícia evakuovala a oblasť uzavrela. Zdroj z prostredia Lyonskej polície uviedol, že príčinou výbuchu bol balíček obsahujúci "skrutky alebo skrutky do dreva". Balíček bol údajne položený pred vchodom do pekárne na rušnej ulici v historickom centre mesta.

Podľa toho istého zdroja polícia v súvislosti s piatkovým incidentom v Lyone pátra po približne tridsiatnikovi, ktorého svedkovia videli na mieste činu krátko pred výbuchom. Francúzsky prezident Emmanuel Macron označil udalosť za "útok".

"Zranenia utrpelo aj osemročné dievča... Dosť sa nám uľavilo, pretože zrejme nedošlo k vážnym zraneniam, ale na druhej strane sme si istí, že išlo o výbušné zariadenie," uviedol starosta 2. lyonského obvodu Denis Broliquier. K výbuchu nálože umiestnenej v balíku došlo vo Francúzsku naposledy v roku 2007, keď pri explózii pred právnickou kanceláriou v Paríži, kde jeden človek zahynul a ďalší utrpel zranenia. Páchateľa útoku sa polícii nepodarilo vypátrať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok