Muž, ktorý zabil Filipínca, má dostať prísnejší trest, žiada aj GP

TA3 TASR
24.5.2019 13:23

Generálna prokuratúra uložila krajskej prokurátorke v Bratislave povinnosť podať odvolanie vo veci zabitia Filipínca Henryho Acordu. Informovala o tom hovorkyňa GP Andrea Predajňová.

„Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste pre neuloženie prísnejšieho trestu,“ spresnila Predajňová. Prísnejší trest pre Hossua žiada aj opozičná strana SaS, ktorá v tejto súvislosti vyzvala Čižnára, aby konal.

Juraja Hossua, obžalovaného zo zabitia Filipínca Henryho Acordu, odsúdil 14. mája senát Okresného súdu Bratislava I na šesťročný trest odňatia slobody nepodmienečne. Trest by si mal odpykať v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Juraj Hossu mal 26. mája minulého roka napadnúť na Obchodnej ulici v Bratislave Filipínca, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu dvoch žien.

Náhradu škody si od Hossua v prípade uznania viny požadoval zástupca príslušnej zdravotnej poisťovne aj právny zástupca pozostalých. Ten žiada nielen náhradu pohrebných nákladov, cestovných nákladov pozostalých, ale aj ušlú mzdu a morálnu ujmu, ktorej výšku by mal teda posúdiť súd v civilnom konaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok