Kanada vyrovnala okamih pred koncom, domov idú Švajčiari

TA3 TASR
23.5.2019 19:07

Hokejisti Kanady postúpili do semifinále MS. Vo štvrťfinálovom zápase zdolali Švajčiarsko 3:2 po predĺžení, pričom na 2:2 vyrovnali 0,4 sekundy pred koncom riadneho hracieho času. V semifinále si zahrajú piatykrát za sebou.

Kanada vyrovnala okamih pred koncom, domov idú Švajčiari
TASR/František Iván

Helvéti trestali na konci tretín

Už v 49. sekunde bol v akcii videorozhodca, ktorý švajčiarsku akciu po strele Niederreitera neposúdil ako gólovú, keďže puk zostal pred bránkovou čiarou. V 4. minúte Kanaďania roztočili kolotoč, švajčiarsky brankár Genoni sa však stihol presunúť proti strele Fabbra. Kanaďania síce boli v prvej tretine strelecky aktívnejší, ale na vylúčenie McCanna doplatili presilovkovým gólom Andrighetta.

Aj druhá tretina priniesla rýchly hokej, najmä však obojstranne pozornú defenzívu. V 22. minúte zachránila švajčiarskeho brankára Genoniho horná žŕdka po strele Marchessaulta. "Javorové listy" sa predsa dočkali vyrovnania. V 26. min rozohrali rýchlu akciu po zisku puku v útočnom pásme a strelu Fabbra ideálne tečoval Stone - 1:1. Švajčiarom mohol vrátiť náskok Bertschy, v úniku dvoch na jedného však neprekonal Murrayho. Aj v závere druhej tretiny gólovo udreli Švajčiari, keď im v presilovke vrátil vedenie Hischier.

Odvolali brankára

Kanaďania sa v tretej časti vrhli do útoku, hralo sa najmä v obrannej tretine Švajčiarov. Tí však dôslednou defenzívou vytláčali súperových hráčov z výhodných pozícií a prekážkou pre Kanaďanov bol aj brankár Genoni. Zámorský tím skúsil v závere hru bez brankára, v ktorej vystupňoval tlak. Vytúženého vyrovnania sa dočkal 0,4 sekundy pred koncom riadneho hracieho času, keď za Genoniho chrbát prekĺzla strela Seversona. V predĺžení napokon rozhodol o kanadskom víťazstve Stone.

Kanada - Švajčiarsko 3:2 po predĺžení (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Góly: 26. Mark Stone (Fabbro, Dubois), 60. Severson (Mark Stone), 66. Mark Stone (Dubois, Theodore) - 19. Andrighetto (Diaz, Fiala), 40. Hischier (Martschini, Niederreiter)
Vylúčení: 3:1 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Rantala (Fín.) - Lhotský (ČR), Sormunen (Fín.), 6157 divákov

Kanada: M. Murray - Nurse, Severson, Chabot, Stecher, Theodore , Fabbro, P. Myers - Marchessault, Dubois, Mark Stone - Cirelli, Couturier, S. Reinhart - McCann, Turris, Jost - Bertuzzi, Henrique, D. Strome - Joseph

Švajčiarsko: Genoni - Josi, Diaz, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora, Rod - Niederreiter, Hischier, Fiala - Hofmann, Haas, Andrighetto - Scherwey, Kurashev, Martschini - Praplan, S. Moser, Bertschy - Ambühl

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok