Rusko je po ročnej pauze opäť v semifinále, zažiaril Gusev

TA3 TASR SITA
23.5.2019 18:37

Ruskí hokejisti postúpili do semifinále MS. Vo štvrťfinálovom súboji v Bratislave zdolali reprezentáciu USA 4:3 a po ročnej pauze sa opäť prebojovali medzi najlepšie kvarteto.Triumf zbornej režíroval útočník Nikita Gusev, ktorý jeden gól dal a na ďalšie dva prihral. Rovnakú bilanciu mal aj obranca Michail Sergačov.

Rusko je po ročnej pauze opäť v semifinále, zažiaril Gusev
TASR/Pavel Neubauer

Američania nezachytili úvod

Američania, ktorí nastúpili bez zraneného centra Larkina, absolútne nezachytili úvod stretnutia. Rusov dostal už po 67 sekundách do vedenia z dorážky Gusev a aj v ďalších minútach "tvrdili muziku". Obrovské šance na zvýšenie náskoku mali Anisimov a Grigorenko, veľký prievan v americkej obrane robilo duo Gusev – Kučerov. Do dvojgólového náskoku poslal zbornú tečovanou delovkou Sergačov, ktorému v presilovke "namazal" aktívny Gusev.

Až v druhej tretine sa hráči USA prebudili. Vedeli si už dlhšie podržať puk na hokejkách a chvíľami dokonca zovrieť súpera v jeho obrannom pásme. V 23. min. po obliehaní Vasilevského bránky šťastnou strelou znížil obranca Skjei. Zápas dostal úplne nový náboj. Orlov, Gusev, Ovečkin, Anisimov aj Malkin mohli zvýšiť náskok Ruska, na opačnej strane sa vyznamenal Vasilevskij pri strelách Kellera a Gaudreaua.

Záverečnému tlaku odolali

Na začiatku tretieho dejstva Američania prepadli v obrane a po rýchlom prečíslení prihrávku Guseva zužitkoval Kaprizov - 3:1. Zámorský tím dokázal odpovedať presnou strelou Hanifina, no Rusom už o 69 sekúnd neskôr vrátil dvojgólový náskok Grigorenko, ktorého nechala defenzíva USA voľného medzi kruhmi. Američania vo zvyšnom priebehu zatlačili súpera. V závere odvolali brankára a gólom DeBrincata dokázali duel zdramatizovať. Ďalší zásah sa im už však nepodarilo pridať a Rusi mohli oslavovať postup medzi štvoricu najlepších.

Rusko - USA 4:3 (2:0, 0:1, 2:2)

Góly: 2. N. Gusev (Sergačov, Kučerov), 16. Sergačov (N. Gusev), 42. Kaprizov (N. Gusev, Sergačov), 48. Grigorenko (Malkin, Dadonov) - 23.Skjei (P. Kane, Gaudreau), 46. Hanifin (J. Hughes), 58. DeBrincat (P. Kane, J. Hughes)
Vylúčení: 1:1 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk (Švéd.), Gouin (Kan.) - Mälmqvist (Švéd.), Ondráček (ČR), 9085 divákov

Rusko: Vasilevskij - Nesterov, Sergačov, N. Zajcev, Orlov, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov - Dadonov, Malkin, Grigorenko - Kaprizov, Kuznecov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, N. Gusev - Telegin, Andronov, Kovaľčuk - Barabanov

USA: Schneider - Werenski, R. Suter, Martinez, Skjei, Hanifin, Q. Hughes - P. Kane, White, DeBrincat - J. van Riemsdyk, Eichel, Gaudreau - Vatrano, J. Hughes, Kreider - Kunin, Glendening, Keller - Fox, Wolanin


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok