Muž postrelený v Petržalke je z najhoršieho von. Strelec je mŕtvy

TA3 TASR
23.5.2019 10:42

Muž, ktorého 22. mája postrelili v bratislavskej Petržalke, je už mimo ohrozenia života. Potvrdila to hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. Útočník, po ktorom pátrali, zrejme spáchal samovraždu. Streľbu vyšetruje protizločinecká jednotka NAKA.

"Aktuálne je pacient po operácii, jeho stav je stabilizovaný, je mimo ohrozenia života. Naďalej však zostáva hospitalizovaný a pod dozorom našich lekárov," spresnila.

Streľbu vyšetruje protizločinecká jednotka NAKA, ktorá začala trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy v štádiu pokusu, zločin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a zločin zabitia. "V predmetnej veci sa momentálne uskutočňujú úkony trestného konania, pričom nie je možné poskytnúť bližšie informácie tak, aby nedošlo k zmareniu, alebo sťaženiu objasnenia, alebo vyšetrenia veci," uviedli policajti na svojej facebookovej stránke. Konkrétnejšie informácie nemôžu podľa svojich slov poskytnúť ani vzhľadom na povahu vykonávaných úkonov.

V Petržalke na Holíčskej ulici došlo ešte v stredu krátko pred 16.00 h k streľbe. Zranil sa pri nej muž, ktorý bol prevezený do UNB v kritickom stave. Polícia vyhlásila mimoriadne pátranie po 43-ročnom Dušanovi Jakubíkovi z Petržalky, ktorý mal byť strelcom. Ako však o tom policajti neskôr na sociálnej sieti informovali, muž zomrel. Pravdepodobne spáchal samovraždu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok