Biely dom zakázal vypovedať bývalému poradcovi Trumpa

TA3 TASR
21.5.2019 08:45

Biely dom nariadil bývalému poprednému poradcovi prezidenta USA Donalda Trampa, aby nevypovedal pred kongresovým výborom v súvislosti s vyšetrovaním Roberta Muellera. Informovala o tom spravodajská stanica BBC.

Biely dom zakázal vypovedať bývalému poradcovi Trumpa
SITA/AP (ilu)

Demokratmi vedený justičný výbor Snemovne reprezentantov amerického Kongresu vydal nariadenie, ktorým na utorok nariadil vypočutie bývalého poradcu v Bielom dome a renomovaného právnika Donalda McGahna. Ministerstvo spravodlivosti a Biely dom vydali v pondelok stanovisko s tvrdením, že McGahn nie je povinný vypovedať. Podľa odporúčania ministerstva spravodlivosti o svojej práci ako blízkeho spolupracovníka Trumpa svedčiť nemusí.

Obhajca bývalého poradcu povedal, že jeho klient bude "prezidentove pokyny rešpektovať". Správa osobitný vyšetrovateľa Robert Mueller, zverejnená po dvoch rokoch vyšetrovania v apríli v zredigovanej podobe, zhŕňa závery z preverovania údajných zásahov Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016. Zameriava sa aj na možné napomáhanie zo strany kampane vtedajšieho republikánskeho kandidáta Donalda Trumpa, ktorý bol zvolený za prezidenta, a na to, či sa Trump neskôr snažil mariť vyšetrovanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok