Havaroval autobus, ktorý viezol desiatky detí. Hlásia zranených

TA3 Prezídium HaZZ
20.5.2019 14:41

Najmenej 25 ľudí sa zranilo pri nehode linkového autobusu, ktorý prevážal najmä deti, v mestskej časti Zádubnie v Žiline. Autobus so 40 cestujúcimi tam zišiel z cesty a skončil v jarku.

V linkovom autobuse, ktorý v pondelok havaroval v žilinskej mestskej časti Zádubnie, sa viezli prevažne deti. Záchranári zatiaľ ošetrili 25 ľudí, informovala o tom hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Doplnila, že počet zranených, medzi ktorými boli aj deti, sa ešte môže meniť. "Miesto nehody totiž bezprostredne po nej opustilo viacero účastníkov, ktorí sa po čase vracali späť na ošetrenie. Najviac osôb sa zranilo ľahko. Vyskytli sa však aj stredne ťažké až ťažké poranenia. Záchranári transportujú pacientov do nemocníc v Žiline, Čadci a Považskej Bystrici," povedala Krčová.

Leteckí záchranári zo Žiliny si do svojej starostlivosti prevzali 72-ročného muža, ktorý utrpel poranenie hlavy, hornej a dolnej končatiny. "Po poskytnutí primárneho ošetrenia bol v transportnej sedačke z miesta evakuovaný a v stabilizovanom stave letecky prevezený do Fakultnej nemocnice v Žiline," opísala hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE Zuzana Hopjaková.

K nehode autobusu linky 27 došlo popoludní. "Vodič mestského autobusu zišiel mimo cesty, zostal na boku v jarku," informuje o tom polícia na sociálnej sieti. Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru sa v autobuse viezlo 40 cestujúcich.

Autobus havaroval po tom, keď 61-ročný vodič zišiel z doposiaľ nezistených príčin mimo cestu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová. Doplnila, že dychová skúška u vodiča autobusu požitie alkoholických nápojov nepotvrdila. "Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline," uviedla Balogová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok