Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Smart sa lúči so spaľovacími motormi, prejde na elektrinu

Smart sa lúči so spaľovacími motormi, prejde na elektrinu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Smart plánuje byť prvým výrobcom automobilov, ktorý zmení celé svoje portfólio zo spaľovacieho na elektrický pohon. Spoločnosť tak urobí budúci rok, no ešte teraz sa lúči so spaľovacími motormi s modelmi vozidiel v špeciálnej limitovanej edícii od nemeckého priemyselného dizajnéra Konstantina Grcica.

Finálna zberateľská edícia malých mestských vozidiel Smart nesie označenie ako séria final #21 a má byť „moderným umeleckým dielom na ceste“. Ohlasuje budúcnosť a zároveň vzdáva hold minulosti, keďže číslovka 21 vyjadruje koncepciu budúcnosti začínajúcu v roku 2021 a aj 21 rokov existencie vozidiel Smart na trhu. Preto bude aj v limitovanej edícii #21 k dispozícii len 21 vozidiel. Tie opustia továreň v auguste tohto roku ešte pred tým, ako sa montážna linka začne pripravovať na elektrickú budúcnosť.

Smart Final Collector's Edition #21

„#21 je pripomienkou niečoho špeciálneho, oslavuje 21 rokov Smart. Pre mňa to tiež symbolizuje veľa toho, o čom je 21: o slobode, prekonaní hraníc, výnimočnosti a ukázaní vašej neskrotnej stránky,“ povedal Konstantin Grcic, nemecký priemyselný dizajnér. „Final Collector's Edition prináša túto základnú myšlienku do života, keď sa lúčime s týmto kúskom automobilovej histórie.“

Smart Final Collector's Edition #21

Vozidlá zo série #21 sú vyhotovené v kombinácii žltej a čiernej farby, ktorá vzdáva rešpekt prvému vydanému automobilu Smart, ktorý bol v tom čase navrhnutý v „hello yellow“ farbe a bol prezentovaný pod firemným sloganom „Redukovať na maximum“. Vydanie limitovanej série Final Collector's Edition pre automobilku znamená koniec jednej éry a začiatok novej éry, ktorá sa stane významným míľnikom v histórii značky Smart.

Smart Final Collector's Edition #21