Na súpisku hokejovej reprezentácie dopíšu brankára i útočníka

TA3 TASR
15.5.2019 12:56

Realizačný tím slovenskej hokejovej reprezentácie dopíše na súpisku na domácich majstrovstvách sveta brankára Denisa Godlu a útočníka Dávida Bondru. Doplní maximálny počet troch brankárov a 22 korčuliarov a uzavrie káder na šampionát.

Šatan: Vieme hrať aj so siedmimi

Generálny manažér Miroslav Šatan to oznámil pred večerným duelom s Nemeckom. Krátko predtým uviedol lekár tímu Ján Grauzel, že stav zraneného obrancu Mareka Ďalogu sa zlepšuje, no do konca týždňa v zápasoch hrať nebude. O jeho prípadnom zapojení v ďalších stretnutiach sa rozhodne neskôr.

Šatan s trénerom Craigom Ramsaym sa napriek tomu rozhodli nepovolať do tímu ďalšieho obrancu a doplnia na miesto posledného korčuliara Bondru. "Myslím si, že vieme hrať zápasy aj so siedmimi bekmi. Hrali sme tak aj minulý rok, takže si myslím, že pokiaľ ich máme sedem, je to v poriadku. Mareka Ďalogu zhodnotíme na konci týždňa. Je tam malá šanca, uvidíme, čo sa stane. Nie je úplne vylúčené, že by sa mohol vrátiť," odpovedal generálny manažér na otázku.

Na súpiske dve hodny pred úvodným buly

Vedenie reprezentácie zapísalo na úvodnú súpisku v predvečer štartu MS dvoch brankárov a 20 korčuliarov. Pred pondelňajším súbojom s Kanadou pribudol útočník Libor Hudáček, ktorý dovtedy laboroval s chorobou, a realizačný tím sa rozhodol v stredu zaplniť aj posledné dve miesta.

Pred štartom MS mali všetci účastníci povinnosť nahlásiť predbežnú súpisku s minimálnym počtom dvoch brankárov a 15 korčuliarov. Ďalšie mená - až do maximálneho počtu troch brankárov a 22 korčuliarov - môžu výpravy zapísať v ľubovoľnom čase. Aby však mohli hráči zasiahnuť do stretnutia, musia byť na súpiske najmenej dve hodiny pred úvodným buly.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok