Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktná vákuová sušička Morus Zero odparí vodu z oblečenia

Kompaktná vákuová sušička Morus Zero odparí vodu z oblečenia
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre ľudí, ktorí majú problém s miestom vo svojom dome alebo byte síce existujú kompaktné práčky, no čo ak by si chceli rovnako pohodlne svoje oprané oblečenie aj vysušiť? V tom prípade by mohla nastúpiť napríklad aj nová sušička Morus Zero, ktorá sa bez problémov zmestí aj na stôl či skrinku.

Kompaktná sušička Morus Zero je schopná naraz usušiť 1,5 kilogramu oblečenia, k čomu používa čerpanie vzduchu z utesnenej vnútornej komory. Vďaka tomu sa vo vnútri vytvára vákuum, ktoré umožní, aby sa voda odparovala z oblečenia pri nižšej teplote, ako by to bolo inak možné. V porovnaní s bežnou sušičkou tak je potrené menšie množstvo tepla a tým aj menej elektrickej energie.

Kompaktná sušička bielizne Morus Zero.

Vo vnútri sa nachádza senzor vlhkosti, ktorý deteguje, kedy je oblečenie suchá a následne automaticky sušičku zastaví. Podľa výrobcu pritom jeden sušiaci cyklus trvá približne len 15 minút. Nevyžaduje sa žiadne odvzdušnenie, pretože odparená voda sa zachytáva vo výsuvnom zásobníku. Samozrejme, že sušička upozorní používateľa, kedy je potrebné zásobník vyprázdniť.

Okrem toho sa ultrafialové svetlo v sušičke postará o usmrtenie až 99,9 percent baktérií, ktoré sa môžu nachádzať v sušenom odeve. Medzi ďalšie funkcie patrí trojmotorový dizajn, ktorý umožní bubnu lepšie otáčanie s oblečením prostredníctvom striedavého otáčania tam a späť v dvoch smeroch. Sušička disponuje integrovanými ovládacími tlačidlami, s pomocou ktorých si používateľ vie nastaviť rôzne parametre sušenia oblečenia.

Kompaktná sušička bielizne Morus Zero.

Kompaktná sušička bielizne Morus Zero je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 299 dolárov. Plánovaná maloobchodná cena bola stanovená na 549 dolárov. Vývojárom sa pritom už podarilo vyzbierať takmer šesťnásobok požadovanej sumy 50 000 dolárov. Pokiaľ všetko pôjde podľa plánu, prvé kusy pre podporovateľov kampane by mali byť distribuované v priebehu decembra tohto roka.

Kompaktná sušička bielizne Morus Zero.