Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

OnePlus 7 Pro: Výsuvná selfie kamera a obrovský displej

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
15. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci spoločnosť OnePlus uvádza svoje vlajkové lode dva krát do roka, tento rok sa rozhodla odhaliť obe novinky OnePlus 7 a OnePlus 7 Pro naraz. Dominantou druhého modelu je pritom obrovský displej s pomerom k telu viac ako 93 percent a ďalšou jeho zaujímavou funkciou je výsuvná selfie kamera.

Smartfón OnePlus 7 Pro má až 6,67 palcový AMOLED displej s rozlíšením 3 120 x 1 440 pixlov (hustota 516 pixlov na palec), ktorého obnovovacia frekvencia je 90 Hz. Nechýba ani podpora obrazovej technológie HDR10+. V displeji je aj integrovaný snímač odtlačkov prstov pre rýchly a bezpečný prístup.

Vďaka výsuvnému selfie fotoaparátu s rozlíšením 16 megapixlov sa podarilo dosiahnuť pomer strán displeja k telu smartfónu viac ako 93 percent. Používateľovi tak pri pozeraní obsahu neprekáža žiaden výrez. Motorizovaný selfie fotoaparát sa pritom automaticky vysúva, keď zistí, že chce používateľ fotiť a automaticky sa zasunie, keď smartfón zmení polohu. Na túto funkciu si zrejme bude treba zvyknúť.

Smartfón OnePlus 7 Pro.

Na zadnej strane OnePlus 7 Pro sa nachádza trojitý fotoaparát, ktorý dokáže zachytiť 48 megapixlové fotografie. Hlavný snímač fotoaparátu je pritom až o 29 percent väčší ako v modeli OnePlus 6T a mal by pomôcť pri fotení v slabých svetelných podmienkach. K dispozícii je aj ultraširokouhlý objektív, ktorý umožní snímanie v 117 stupňovom zornom poli. Vhod príde určite aj optická stabilizácia obrazu a 3x optické priblíženie.

Smartfón OnePlus 7 Pro je dodávaný s najnovším procesorom Snapdragon 855, má až 12 GB operačnej pamäte RAM a dosahuje kapacitu vnútorného úložiska až 256 GB. Výrobca dokonca smartfón vybavil kvapalinovým chladiacim systémom. O kvalitné priestorové ozvučenie sa postarajú reproduktory s technológiou Dolby Atmos. Batéria s kapacitou 4 000 mAh by mala vydržať celý deň. Vďaka technológii rýchleho nabíjania sa pritom dostane na 48 percent kapacity už za 20 minút nabíjania.

Smartfón OnePlus 7 Pro.

Menej vybavený súrodenec OnePlus 7 získal síce rovnaký procesor Snapdragon 855 a 256 GB vnútorné úložisko, no pamäť RAM sa zmenšila na 8 GB a na zadnej strane sa nachádza „len“ duálny fotoaparát. OnePlus 7 má 6,41 palcový AMOLED displej s rozlíšením 2 340 x 1 080 pixlov (402 pixlov na palec). Selfie fotoaparát v tomto prípade nie je výsuvný, ale našiel si miesto v maličkom výreze v tvare slzy, ktorý vychádza z hornej časti displeja.

Nové vlajkové lode nemajú úplnú vodotesnosť v kategórii IP68, ani technológiu bezdrôtového nabíjania, no aj vďaka tomu sa podarilo znížiť výrobné náklady. Model OnePlus 7 Pro bude k dispozícii od 21. mája za cenu 699 dolárov. V júni ho bude nasledovať model OnePlus 7, ktorý bude lacnejší, no cena zatiaľ nebola uvedená.

Smartfón OnePlus 7 Pro.