Za šéfa NBÚ navrhli Konečného. Ťažký profesionál, tvrdí premiér

TA3 SITA TASR
14.5.2019 17:50

Roman Konečný by sa mal stať novým riaditeľom Národného bezpečnostného úradu. Jeho nomináciu schválila vláda, ešte ho musí odobriť parlament. Informoval o tom premiér Peter Pellegrini po dnešnom rokovaní vlády v Hanušovciach nad Topľou.

Za šéfa NBÚ navrhli Konečného. Ťažký profesionál, tvrdí premiér
SITA/Marián Peiger

Súčasnému riaditeľovi Jozefovi Magalovi sa končí sedemročné funkčné obdobie koncom mája. Konečný je námestníkom riaditeľa NBÚ, podľa Pellegriniho ide o "ťažkého profesionála". Toto meno je podľa premiéra zárukou profesionálnej nominácie, ktorá nemá nič spoločné s politickou nomináciou respektíve so žiadnou politickou stranou.

Podľa jeho slov ide o profesionála, ktorého vláda považuje za najschopnejšieho a najodbornejšieho kandidáta. Navrhuje ho Národnej rade, ktorá podľa zákona riaditeľa NBÚ volí, na zvolenie do tejto funkcie na ďalšie sedemročné funkčné obdobie. „Z tohto miesta by som chcel zároveň poďakovať aj Jozefovi Magalovi, terajšiemu šéfovi NBÚ," uviedol predseda vlády. Pripomenul, že ide o prvého riaditeľa tejto inštitúcie, ktorý zastával post riaditeľa celé funkčné obdobie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok