Viac gólov sme Kanade ešte nestrelili. Hráči reagovali na zápas

TA3 SITA TASR
14.5.2019 13:20

Naši hráči označili prehru v infarktovom zápase s Kanadou za frustrujúcu. Mrzí ich o to viac, že sme ju na majstrovstvách sveta zdolali zatiaľ len dvakrát a po prvý raz sme jej na vrcholnom podujatí strelili viac ako štyri góly.

Slovenský tím v úvodných troch dueloch na MS 2019 predviedol výborné výkony a v každom z nich vzdoroval favoritovi. Body však vydoloval iba v jednom prípade - hneď v úvode proti Američanom (4:1). "Aj proti Fínom a Kanaďanom sme mohli zobrať možno aj po tri body. Nemáme ich a o to viac musíme teraz 'makať'. Myslím si však, že nešťastná prehra s Kanadou nás psychicky nepoloží. Hráme dobre a na tom sa dá stavať," myslí si už trojgólový strelec na šampionáte Matúš Sukeľ.

Obranca Martin Fehérváry bol po prehre s tímom Kanady 5:6 poriadne sklamaný. Vyzval však neskladať zbrane a so zdvihnutou hlavou bojovať. "Všetci vieme, čo máme robiť a že máme na každého súpera," povedal mladý bek. V utorok majú Slováci v programe turnaja voľný deň. "Je super, že máme v utorok voľno. Potrebujeme si trochu oddýchnuť a pripraviť sa na ďalší zápas. Bude to jeden z kľúčových duelov o postup," dodal Fehérváry.

Slováci proti Kanade viedli 2:0 i 4:2, no inkasovali tri góly v oslabení a ten posledný necelé dve sekundy pred koncom. "Toto naštve, ale taký je niekedy šport. Myslím si, že hokej bol spravodlivý. Oni využili svoje šance a my sme nevyužili naše. Hrali lepšie v oslabeniach a presilovkách, to rozhodlo. V poslednej minúte sme neboli aktívni, stiahli sme sa a oni to využili. Musíme sa z toho poučiť a ísť ďalej, nasledujúce zápasy budú rozhodujúce," povedal kapitán Andrej Sekera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok