Zborná bojovala s rešpektovaným rivalom, Čechom uštedrila prehru

TA3 TASR
13.5.2019 18:57

Ruskí hokejisti uspeli aj v treťom vystúpení na 83. MS, keď v pondelkovom šlágri bratislavskej B-skupiny zdolali Česko 3:0.

Zborná bojovala s rešpektovaným rivalom, Čechom uštedrila prehru
SITA/AP

Zborná podala voči rešpektovanému rivalovi zodpovedný výkon a na góly využila individuálne a kombinačné zručnosti svojich hráčov. Jeden z dvoch hlavných rozhodcov zápasu bol Slovák Peter Stano.

Úvod zápasu v elektrizujúcej atmosfére patril Rusom, ktorí si vypracovali dve solídne šance. Česi sa k slovu v ofenzívnej zóne dostali až po prvom kole striedaní, ale zato Vránovo zakončenie bolo dovtedy najnebezpečnejšie. Celkovo však prvá tretina priniesla málo závarových situácií, určiť ďalší scenár zápasu mohla po desiatich minútach dvakrát Chytilova formácia, ale udrelo na opačnej strane. Obranca Nesterov zatiahol puk do pásma a do zriedkavo rozvrátenej českej štruktúry nabil do jasnej gólovej pozície Andronovovi, ktorý parádne zavesil.

V druhej časti sa Čechom nepodarilo dostať vývoj zápasu do ich rytmu, Rusi hrali veľmi zodpovedne, súpera brali s rešpektom a nikam sa neponáhľali. Vždy však využili situácie na občasný tlak a tiež na kontry. Jednu z nich na 2:0 v 33. minúte po technickom manévri Kučerova využil Gusev. Odpoveďou mohla byť ojedinelá veľká šanca Kovářa, to však bolo zo strany trochu neisto pôsobiacich českých hokejistov po dvoch tretinách všetko. Po druhej prestávke sa predsa len dostali viac do tempa, vytvárali si tlak a blízko ku gólom boli v  43. a v 46. minúte. Vrána a T. Zohorna však trafili len žŕdku. Tri minúty pred klaksónom sa to isté prihodilo aj Kovaľčukovi a výsledok tak spečatil Zajcev do prázdnej bránky pri power play súpera.

Rusi odohrajú štvrtý zápas základnej fázy v stredu o 20.15 s Talianmi, Česi nastúpia po dvojdňovej pauze vo štvrtok tiež vo večernom termíne proti Lotyšsku.

B-skupina (Bratislava):

Rusko - Česko 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Góly: 14. Andronov (Chafizullin, Nesterov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev. Rozhodovali: Iverson (Kan.), STANO (SR) - Sormunen (Fín.), Vanoosten (Kan.), vylúčení: 5:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9085 divákov.

Rusko: Vasilevskij - Sergačov, Nesterov, Zajcev, Orlov, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov - Dadonov, Malkin, Grigorenko - Barabanov, Kuznecov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, Gusev - Telegin, Andronov, Kovaľčuk

Česko: Bartošák - Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, Sklenička, Musil – Voráček, Simon, Frolík – Vrána, Chytil, Palát – Řepík, Kovář, Kubalík – H. Zohorna, T. Zohorna, Jaškin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok