Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Scrubba Mini: Cestovná práčka, ktorá sa vám zmestí do dlane

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
13. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Najmenšia práčka na svete Scrubba Mini je navrhnutá pre hygienicky zmýšľajúcich cestujúcich, pre ktorých je každý gram navyše dôležitý. Ľahučká práčka sa v zloženom stave zmestí pohodlne do dlane a používateľom umožní nielen jednoduché pranie ponožiek a spodnej bielizne.

Cestovná práčka Scrubba Mini váži len 70 gramov je určená pre extrémne ľahké cestovanie, ako je napríklad turistika a kempovanie. Myšlienkou je, že ľudia, ktorí radi cestujú na ľahko si môžu udržať svoje oblečenie čisté kdekoľvek sa nachádzajú, vďaka čomu si nemusia baliť toľko vecí so sebou.

Používatelia do rozloženého vrecka práčky Scrubba Mini vložia ponožky, spodnú bielizeň, tričká alebo čokoľvek iné, čo sa do neho zmestí. Potom pridajú vodu a tekutý prací prostriedok a už len vrecko uzavrú a zaistia klipom. Vzduch z vrecka sa následne vypustí cez uvoľňovací ventil. Vnútro vrecka má povrch doplnený o plastové výčnelky, ktoré pomáhajú čistiť odev vo vnútri počas trenia vrecka používateľom zvonku. Oblečenie sa potom pretrepaním vrecka opláchne, vyberie sa von a vysuší spolu so samotným vreckom.

Cestovná práčka Scrubba Mini

Vrecko je vyrobené z trvanlivého polyéteru, ktorý je potiahnutý nylonovou tkaninou. Používateľ údajne dostatočne operie bielizeň už za tri minúty, pričom výrobca tvrdí, že je to dvojnásobne tak efektívne, ako ručné umývanie či výkonovo na podobnej úrovni ako ponúka bežná práčka. Okrem toho môže Scrubba Mini poslúžiť aj ako dodatočný batoh pre uskladnenie menších vecí alebo vlhkého oblečenia či ako vodotesná ochrana pre smartfón v mokrom prostredí.

Kompaktná cestovná práčka Scrubba Mini je momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu v sume 40 AUD (približne 25 EUR). Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 55 AUD (asi 34 EUR). Distribúcia prvých kusov je naplánovaná na august tohto roku.

Cestovná práčka Scrubba Mini

Cestovná práčka Scrubba Mini