Skóre otvoril Fiala. Švajčiarsko si hladko poradilo s Talianskom

TA3 TASR
11.5.2019 15:45

Švajčiarski hokejoví reprezentanti deklasovali vo svojom úvodnom vystúpení v bratislavskej B-skupine MS Taliansko 9:0. Úradujúci vicemajstri sveta spravili s navrátilcom do elitnej kategórie krátky proces, "vymaľované" bolo už po prvej tretine, ktorú vyhrali 4:0. Hetrikom sa blysol Kevin Fiala, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Helvéti prestrieľali súpera 61:19.

Skóre otvoril Fiala. Švajčiarsko si hladko poradilo s Talianskom
TASR/Pavel Neubauer

Favorit sa od úvodu chopil zápasovej taktovky a spustil na bránku Bernarda kanonádu. Už po 77 sekundách si ho blafákom v brejku vychutnal Fiala a otvoril skóre. Švajčiari prevýšili súpera kombinačne, korčuliarsky aj strelecky a ešte v prvej tretine mu nasúkali ďalšie tri góly vďaka Hofmannovi, Martschinimu a Praplanovi.

V druhej časti, vedomí si jasného náskoku, mohli trochu zvoľniť z tempa, aj tak však ešte dvakrát prekonali Bernarda zásluhou S. Mosera a opäť Fialu. Taliani boli v útoku neškodní, väčšinou sa hralo v ich obrannom pásme. Švajčiari ďalej zvyšovali skóre, na 7:0 upravil Fiala, ktorý skompletizoval hetrik. Po góle Hischiera, ktorý vymietol pavučinu v hornom rohu talianskej bránky, viedol favorit už 9:0. Taliani sa v závere zabetónovali pred svojou bránkou a napokon tesne unikli nepopulárnej desiatke.

Švajčiari odohrajú ďalší zápas v skupine v nedeľu, keď o 20.15 h nastúpia proti Lotyšsku. Talianov čaká o štyri hodiny skôr duel s dvojnásobnými obhajcami titulu Švédmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok