V úvode šampionátu padali góly, výhru Fínov zariadil mladík

TA3 SITA
10.5.2019 19:10

Na úvod majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji odohrali zápasy Fíni s Kanadou a Rusi s Nórskom. Diváci mali možnosť vidieť hneď niekoľko gólov, na strane Fínov strieľal len 18-ročný Kakko.

V úvode šampionátu padali góly, výhru Fínov zariadil mladík
TASR/František Iván

Prvý gól šampionátu

Hokejisti Fínska zdolali Kanaďanov 3:1 v piatkovom popoludňajšom zápase základnej A-skupiny na 83. majstrovstvách sveta na Slovensku. V Košiciach sa Fíni postarali o prvý gól šampionátu, keď sa po peknej kombinácii dostal ku koncovke 18-ročný Kaapo Kakko a v hlbokom predklone bekhendovým blafákom poslal svoj tím do vedenia.

Vzápätí v presilovke vyrovnal Jonathan Marchessault, ale potom sa strelci oboch tímov na dlhší čas gólovo odmlčali. Misky váh naklonil na stranu severského tímu v 43. min v početnej výhode Arttu Ilomäki, v závere pri power-play zámorského družstva spečatil triumf Fínov gólom do prázdnej bránky opäť Kakko. Fíni už v sobotu 11. mája o 20.15 h nastúpia proti Slovákom, Kanaďanov čaká najbližší duel o deň neskôr o 20.15 h proti Britom.

Majstrovstvá sveta 2019 v ľadovom hokeji - A-skupina (Košice) - piatok:

Fínsko - Kanada 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Góly: 7. Kakko (Rajala, Ilomäki), 43. Ilomäki (Rajala, M. Lehtonen), 60. Kakko - 9. Marchessault (Stone, S. Theodore)
Vylúčení: 1:2 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Björk (Švéd.), Hribik (ČR) - Oliver (USA), Ondráček (ČR), 6764 divákov.

Suverénni Rusi

Hokejisti Ruska vstúpili do majstrovstiev sveta suverénne, na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu triumfovali nad Nórskom 5:2 v stretnutí B-skupiny. Rusi otvorili skóre už v 8. min, keď sa presadil počas presilovej hry Jevgenij Dadonov. "Zborná" o pár minút zvýšila vedenie zásahom Arťoma Anisimova. V druhej tretine sa Nóri presvedčili, že hrať proti Rusku v oslabení sa nevypláca, vysoko favorizovaný tím obe presilové hry v prostrednom dejstve premenil na góly.

V 29. min skóroval Nikita Kučerov, na 4:0 zvýšil v polovici stretnutia druhým zásahom v zápase Dadonov. Ďalší gól Ruska strelil v úvode tretej časti Nikita Gusev. V závere stretnutia sa dostali k slovu aj severania. V 57. min otvoril strelecký účet Nórov Thomas Valkvae Olsen, o 100 sekúnd neskôr stanovil rezultát obranca Jonas Holös. Rusko odohrá ďalší zápas na šampionáte v nedeľu od 12.15 h proti Rakúsku, Nóri nastúpia v sobotu od 20.15 h proti Čechom.

Majstrovstvá sveta 2019 - B-skupina - Bratislava - piatok:

Rusko - Nórsko 5:2 (2:0, 2:0, 1:2)
Góly: 9. Dadonov (Malkin, Kučerov), 15. Anisimov (Grigorenko, Orlov), 29. Kučerov (Sergačov), 30. Dadonov (Malkin, N. Gusev), 42. N. Gusev (Kučerov) - 57. Valkvae Olsen (Reichenberg), 58. Holös (Martinsen)
Vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Fraňo (ČR), Reneau (USA) - Kaderli (Švajč.), Lhotský (ČR), 7698 divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok