Nová koalícia má rovnakú podporu ako kotlebovci, ukazuje prieskum

TA3 TASR
10.5.2019 18:32

Ak by sa parlamentné voľby konali najbližší víkend, vyhral by ich Smer-SD so ziskom 19,2 percenta hlasov. V parlamente by tak mal 30 kresiel. Na druhom mieste by zhodne so ziskom 13,6 percenta hlasov skončila koalícia strán Progresívne Slovensko-Spolu a Kotlebova ĽSNS, ktorí by získali po 21 kresiel. Do parlamentu by sa dostalo deväť strán.

Štvrtou najpreferovanejšou stranou by bola SaS, ktorú by volilo 13,5 percenta voličov. Liberáli by mali v NR SR 21 miest. Nasleduje Sme rodina so ziskom 9,9 percenta, čo by znamenalo 15 poslaneckých mandátov. Šiesta by skončila SNS s 8,2 percentami hlasov a 13 stoličkami. Nasleduje KDH so ziskom 7,4 percenta a ziskom 11 kresiel. OĽANO by sa dostalo do parlamentu so ziskom 6,7 percent, pričom by obsadili desať kresiel. Poslednou stranou, ktorá by sa dostala do parlamentu, je Most-Híd s 5,1 percentami, pričom by mali osem mandátov.

Agentúra sa v prieskume ľudí pýtala, ktorej strane alebo hnutiu by dali svoj hlas, ak by sa parlamentné voľby do NR SR konali najbližší víkend. Z prieskumu tiež vyplynulo, že voliť by nešlo 8,9 percenta opýtaných, odpovedať nevedelo 17 percent a 1,3 percenta odmietlo prezradiť, koho by volilo. Ostatných 72,8 percenta respondentov rozdelilo stranám uvedené preferencie. Prieskum si objednala strana Progresívne Slovensko. Zrealizovaný bol na vzorke 1000 respondentov od 8. do 10. mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok