Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Obuv V-TEX kombinuje pohodlie textílie s úplnou vodotesnosťou

Obuv V-TEX kombinuje pohodlie textílie s úplnou vodotesnosťou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Stáva sa, že človek stúpi do hlbokej kaluže s topánkami, ktoré nie sú stavané na to, aby boli mokré. No existuje spôsob, ako môžu topánky vyzerať dobre a zároveň udržia nohy suchu za každých odolností. Reč je o novej obuvi od spoločnosti V-TEX, ktorá je skutočne vodotesná, no zároveň priedušná a pohodlná.

Ak sa povie vodotesná topánka, každý si zrejme hneď prestaví niečo, v čom po dlhšom nosení vzniká nepríjemné teplo a noha sa môže zapariť. To rozhodne nepridáva na komforte nosenia. Vývojári zo spoločnosti V-TEX však dokazujú, že sa dá vyrobiť skutočne vodotesná topánka zbavená tohto problému. Je to možné vďaka priedušnej nano-technológii, ktorá predstavuje tenkú vrstvu komôrok, ktoré pôsobia ako bariéra pre odvádzanie vody.

Vodotesné topánky V-TEX.

Topánky V-TEX sú vhodné na nosenie či už pri dochádzaní do práce, alebo v záhrade či na prechádzkach v prírode alebo niekde na pláži. Jedným z hlavných komponentov dobrého pocitu pri nosení topánok v akomkoľvek prostredí je výstelka vytvorená z vysoko odolnej pamäťovej peny, ktorá poskytne nohám pohodlie a oporu. Je ošetrená tak, aby bola antibakteriálna a človek sa pri chôdzi cíti akoby chodil po vankúši.

Rozťahovacia tkanina topánok je tiež antibakteriálna. Topánky sú vďaka zvoleným materiálom ľahké, no sú vyrobené tak, aby vydržali nielen v daždivých dňoch, ale aj počas hustého sneženia v zime. Prešli si množstvom testov odolnosti voči vode, ktoré vykonala spoločnosť Vision International, ktorá sa špecializuje na testovanie všetkých druhov tkanín a výrobkov, ktoré majú zabrániť prenikaniu vody.

Vodotesné topánky V-TEX.

Pohodlné vodotesné topánky V-TEX sú momentálne predmetom start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dajú získať prostredníctvom finančnej podpory od 68 libier (približne 79 EUR). K dispozícii je na výber z množstva farebných verzií, od klasickej čiernej, cez modrú, striebornú, až po ružovú či červenú farbu. Vývojárom sa už podarilo prekročiť cieľovú sumu, takže ak všetko pôjde podľa plánov, prvé kusy by sa mohli začať distribuovať niekedy v auguste tohto roka.

Vodotesné topánky V-TEX.