Na Slovensku štartujú hokejové MS, prinesú dopravné obmedzenia

TA3 TASR
10.5.2019 06:38

Slovensko bude druhýkrát v histórii samostatnosti v centre pozornosti svetového hokeja - začínajú sa majstrovstvá sveta. Rovnako ako v roku 2011 sa aj tentokrát bude hrať v Bratislave a v Košiciach. Prestížne podujatie prinesie v oboch mestách aj dopravné obmedzenia.

Bratislava: Pozor pri Šancovej, Vajnorskej či Bajkalskej

Polícia upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v Bratislave počas hokejového šampionátu. V prípade, ak si to bude vyžadovať situácia, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Trnavská cesta v úseku od Bajkalskej ulice po Trnavské mýto a od Jégeho ulice. Ako informovala bratislavská krajská polícia, k takejto situácii môže dôjsť najmä pred začiatkom zápasov a po ich ukončení.

tk05-5-4-2019606452_7f000001-34f2-e700.jpg

V blízkosti štadióna budú vytvorené dve zóny s dopravným obmedzením. Prvá zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Vajnorská a Bajkalská ulica, druhá zóna je ohraničená ulicami Trnavská cesta, Bajkalská, Záhradnícka a Jégeho. Do týchto zón sa s autami dostanú iba rezidenti - obyvatelia týchto zón s trvalým a prechodným pobytom a na povolenie mestských častí Bratislava II a III. Vstup budú kontrolovať mestskí policajti.

V čase otvorenia fanzóny, čiže od 11:00 v dňoch, keď sa hrajú tri zápasy, a od 13:00 v dňoch, keď sa hrajú dva zápasy, bude pre individuálnu dopravu uzatvorená Kukučínová ulica v úseku od Šancovej po Škultétyho ulicu. Keďže nebude možné parkovať v podzemnom parkovisku pod zimným štadiónom ani v blízkosti štadióna vo vytvorených zónach s dopravným obmedzením, polícia vodičov žiada, aby prednostne využili záchytné parkoviská. Tie sú v smere od Trnavy na Zlatých pieskoch a na Technickej ulici, v Petržalke na Tyršovom nábreží a v smere od Brna je to parkovisko ŠKP Dúbravka.

Košice: Obmedzený prejazd aj betónové zátarasy

Počas hokejového šampionátu, ktorý prinesie nápor hokejových fanúšikov, ale aj iných návštevníkov mesta, budú platiť dopravné obmedzenia aj v centre Košíc. Na základe dopravno-bezpečnostného projektu osadili v centre mesta 16 dvojmetrových betónových zábran a 25 veľkých liatinových kvetináčov.

"Na Hlavnej ulici tak bude
obmedzený prejazd motorových vozidiel. Bezpečnostné betónové zátarasy sú osadené na oboch vjazdoch do Hlavnej ulice. Päť dvojmetrových je zo smeru od Námestia Maratónu mieru pri križovatke so Zbrojničnou ulicou a 11 rovnako dlhých prekážok pri OD Dargov pri križovatke s Pribinovou ulicou," informoval magistrát mesta.

Obmedzený
režim prejazdu vozidiel po Hlavnej ulici začal platiť v piatok. Obmedzenia platia pre všetky motorové vozidlá, vrátane zásobovacích, ako aj pre vozidlá majiteľov nehnuteľností v tejto časti mesta s výnimkou záchranných zložiek. "Z dôvodu zvýšeného počtu návštevníkov v centre mesta a v záujme zachovania bezpečnosti odporúčame všetkým podnikateľom, nájomcom i majiteľom nehnuteľností v danej lokalite, aby využívali vjazdy do svojich nehnuteľností z bočných uličiek - Mäsiarska, Kováčska a podobne," uviedol magistrát. Vjazd motorovým vozidlám určeným na zásobovanie je povolený výlučne cez Mlynskú a Alžbetinu ulicu v čase ako doteraz, teda do 9.00 a po 21.00 h. Na bezpečnosť budú na týchto vjazdoch dohliadať štátni a mestskí policajti. Policajné zložky môžu v záujme zachovania bezpečnosti občanov uvedené podmienky prejazdu motorových vozidiel na Hlavnú ulicu operatívne sprísniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok