Danko na prehliadke sedel vedľa Volodina, podal si ruku s Putinom

TA3 SITA
9.5.2019 13:58

Predseda parlamentu Andrej Danko sa zúčastnil v Moskve na vojenskej prehliadke pri príležitosti 74. výročia ukončenia II. svetovej vojny. Ako uviedol hovorca šéfa parlamentu Tomáš Kostelník, Danko je jediný aktívny zahraničný politik, ktorý bol na prehliadku tento rok pozvaný.

Počas prehliadky sedel v spoločnosti predsedu Štátnej dumy Viačeslava Volodina a predsedníčky Rady federácie Valentiny Matvijenkovej a podal si ruku s Vladimirom Putinom.

"V mene Slovenskej republiky a slovenských občanov som sa poďakoval prezidentovi Putinovi za to, že sme boli oslobodení ich starými rodičmi a rodičmi. Poďakoval som sa mu aj za to, čo všetko robí pre dialóg na vyriešenie akýchkoľvek problémov," povedal na brífingu Danko.

Danko sa na pozvanie ruského prezidenta zúčastnil na slávnostnom obede v spoločnosti napríklad patriarchu Kyrila a vojnových veteránov. Predseda parlamentu hovoril s premiérom Dmitrijom Medvedevom, predsedníčkou Rady federácie Matvijenkovou či ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom.

Vojenskou prehliadkou si Rusko pripomenulo 74. výročie víťazstva nad nacistickým Nemeckom. Zúčastnilo sa na nej približne 13-tisíc vojakov a 130 kusov vojenskej techniky od tankov T-34 až po balistické systémy Jars. Prehliadky a oslavy sa konali aj v desiatkach ďalších ruských miest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok