Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Epson odhalil svoj najmodernejší 4K UHD projektor Pro Cinema

Epson odhalil svoj najmodernejší 4K UHD projektor Pro Cinema
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 5. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Hoci sa v obývačkách postupne usadzujú televízory s veľkou uhlopriečkou, viacerí používatelia uprednostňujú sprostredkovanie kino zážitku premietaním filmu cez projektor. Práve pre nich si spoločnosť Epson prichystala nový 4K UHD projektor Pro Cinema 6050UB, ktorý označuje za najpokročilejší model.

Podľa vyjadrenia spoločnosti Epson prináša „nastavenie projektora Epson Pro Cinema 6050UB, spolu s precíznosťou farieb a dodaním pohlcujúceho obsahu 4K taký výkon, ktorý je výzvou pre porovnateľné projektory, ktoré sú v súčasnosti dostupné.“ Projektor je vybavený proprietárnymi procesormi pre spracovanie obrazu a vylepšenie rozlíšenia, spolu s technológiou HDR, vďaka čomu „poskytne v každej scéne detaily ako v reálnom živote, aby si používateľ mohol vychutnávať zážitok z domáceho kina.“

Projektor Pro Cinema 6050UB je navrhnutý s trojčipovým LCD projekčným systémom s technológiou posunu pixlov, vďaka čomu dosahuje rozlíšenie až do 4K UHD s frekvenciou 60 Hz. Disponuje technológiou 10-bitového HDR spracovania farieb a 12-bitovým analógovo-digitálnym spracovaním videa, ktoré zabezpečí plynulé prechody pri odstraňovaní kompresných artefaktov v premietanom obraze.

4K UHD projektor Epson Pro Cinema 6050UB

Model 6050UB má svietivosť 2 600 lúmenov a podporuje rozhranie HDMI 2.0. Vlastná technológia Epson UltraBlack umožňuje dynamický kontrastný pomer 1 200 000: 1 a dokáže zobraziť plne trojrozmernú farebnú škálu DCI-P3. Vďaka sklenej projekčnej šošovke Epson VRX, vytvorenej z 15 komponentov, má projektor nulový únik svetla. Motorizovaný 3-osový objektív sa dá posunúť nahor alebo nadol o 96 percent, alebo doľava a doprava o 47 percent, s možnosťou uloženia a jednoduchého vyvolania nastavení, spolu s nastavením priblíženia a zaostrenia.

Nový 4K UHD projektor Epson Pro Cinema 6050UB je už k dispozícii za odporúčanú maloobchodnú cenu 3 999 dolárov.